abonneer nu
dossiers
Bijzondere hobby's, iedereen doet wel wat leuks. De Hoogeveensche Couran...
Het Scheper ziekenhuis wordt de locatie waar Treant vanaf dit najaar all...
De 8-jarige Sharleyne valt op 8 juni 2015 van flat de Arend in Hoogeveen...
Iedereen heeft wel een verhaal. Dat blijkt wel uit de rubriek De buren v...
Maandaggevoel: Henriëtte Meppelink

'You wanker!'

Door Henriette Meppelink op maandag 11 juni 2018 17:08
  • ignore touch

    John Lydon en Wouter Bessels. © Henriëtte Meppelink

mail pinterest

Er was nogal wat gemopper over de line-up van Retropop in Emmen dit jaar. Met acts als de Jeugd van Tegenwoordig, Racoon en Ronnie Flex zou het festival volgens velen écht niet de retrokant opgaan. Toch kwamen er rond de 22.000 mensen op het festival af.

Mede natuurlijk door deze bands, maar ook door de rest van de programmering die wel echt terugging in de tijd. Denk aan een Bryan Ferry, Anastacia, Ronan Keating en ook niet de minste: John Lydon. Beter bekend als Johnny Rotten, de zanger van de Sex Pistols, die de popmuziek veertig jaar terug op z’n kop zette. Een ware legende. Hij stond op Retropop met zijn postpunkrockband Public Image Ltd. En hij had nogal wat eisen. Zo mocht er niemand backstage lopen als hij het podium op zou stappen. Niemand had dus ook maar een glimp van hem vernomen voordat hij de bühne betrad.

'We do what we do'

Na afloop, toen Wouter en ik (wij deden de presentatie beide dagen op de vier podia) zaterdagavond nog even backstage water zaten te drinken, zagen we hem lopen. Hij bleef wachten voor de toiletgroep en was eigenlijk best vriendelijk. Niks geen ‘Fuck off, you wanker!’ Wouter - die normaliter niet met artiesten op de foto hoeft - riep al de hele tijd: ‘Als ik de kans krijg om met hem op de foto te gaan, dan doe ik dat. Dit is een uitzondering.‘ En ja hoor, meneer Lydon stond te wachten, Wouter loopt naar hem toe, vraagt hoe het optreden was bevallen en hij zegt: ‘Yes, we do what we do! ...so?‘ Hij zag de bui al hangen. ‘Can she take a picture of us?‘, vraagt Wouter heel vriendelijk. ‘Of course, no problem.‘ Mijn mond valt open. Ik snel de telefoon uit mijn tas halen en het moment vereeuwigen.

Ondanks al het gezeur over de programmering, heb ik dus op het veld alleen maar positieve reacties gehoord. Want wie te jong was om naar Bryan Ferry te gaan, kon helemaal los gaan op De Jeugd van Tegenwoordig in de tent verderop. En zo kan ik nog tig andere voorbeelden noemen. En wie ik ook nog tegen het lijf aanliep: Jan Derks uit Hoogeveen. Dat zegt sommigen misschien niet zoveel, maar hij is de bassist van de ontzettend populaire band Chef’Special. Ook op het podium werd door zanger Joshua Hoogeveen nog even genoemd. Bijna een thuiswedstrijd voor Jan, die ontzettend bescheiden is, maar wel in een van de grootste bands speelt van Nederland!

LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.