abonneer nu

Blogs

ignore touch
Plaat voor je kop door Wouter Bessels, 15-08-2018 om 18:00
De rugzak is ingepakt. Zonnebril, oordoppen en stevige schoenen in de aanslag. Alleen het polsbandje ontbreekt nog. Komende vrijdag gaat de 26e editie van het Lowlands Festival van start. Wat staat de 60.000 bezoekers dit jaar te wachten?
ignore touch
Maandaggevoel: Leonora de vries door Leonora de Vries, 13-08-2018 om 18:04
‘Calm your tits’. Vol verbazing keek ik naar het chatvenstertje op mijn scherm. Het stond er echt. Ik tikte: ‘???? *looking down*’ Dit tot grote hilariteit van mijn onlinevrienden. Het bleek een Engelse uitdrukking te zijn voor een boos iemand die best wel een toontje lager mag zingen. Wist ik veel....
ignore touch
Door de ogen van... Tom Kikkert door Tom Kikkert, 10-08-2018 om 14:40
Elke binnenstad in Nederland, en neem van mij aan dat zijn praktisch alle binnensteden, heeft wel onderzoek gedaan naar de vraag: Wat moeten we doen om de binnenstad weer aantrekkelijk te maken voor de consument?
ignore touch
Maandaggevoel: Nicole Donkervoort door Nicole Donkervoort, 08-08-2018 om 11:30
Het hing al eerder in de lucht, maar toen kon de ellende nog net op tijd worden afgewend. Vorige week gebeurde het alsnog. De rechter sprak het faillissement uit van kampeerwinkel De Vrijbuiter. ‘Kamperen is uit en dat raakt De Vrijbuiter’, kopte het Dagblad van het Noorden. Maar is kamperen wel uit?
ignore touch
Wildlands Backstage door Gea Karssemeijer en Hanneke Wijshake, 07-08-2018 om 12:00
De eerste Humboldt pinguïns die rondlopen met een wonderlijke bontjas zijn gezien in Nortica. Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen met het hoogtepunt in augustus.
ignore touch
Door de ogen van... Delia Bremer door Delia Bremer, 03-08-2018 om 11:35
Droge velden, lage waterstand, crisismaatregelen voor boeren en tuinders. Het hitteplan is van kracht en waterschappen die maatregelen nemen.
ignore touch
Wildlands Backstage door Gea Karssemeijer en Hanneke Wijshake, 23-07-2018 om 19:00
Nu het prachtige zomerse weer aan blijft houden merken we dat ook de tropische dieren in Wildlands steeds meer verkoeling gaan zoeken. Voor de giraffen op de savanne is de temperatuur nog niet zo’n probleem.
ignore touch
Maandaggevoel: Leonora de vries door Leonora de Vries, 23-07-2018 om 18:00
Mijn hoofd voel ik roder en roder worden. Waar is mijn telefoon. Waar heb ik ‘m laten liggen. Lichtelijk in paniek ga ik snel in gedachten alle plekken na waar ik mij iPhone nog heb gehad. Of zou ik bestolen zijn?
ignore touch
Overdenking ... Hans Lowijs door Hans Lowijs, 21-07-2018 om 16:32
Als je op de Duitse autobanen rijdt, zie je om de paar kilometer een bord met de tekst ‘Ausfahrt’. Maar is die term, zo vroeg ik me af, eigenlijk juist? Het is dan wel een afslag, maar is het dan einde verhaal?
ignore touch
Nieuwe kijk op oude zaken door Johann Bisschop, 21-07-2018 om 08:34
Dagelijks kwam de ‘Capitool Reisgids’ tijdens onze vakantie naar Engeland wel een of meerdere keren op tafel. We zijn liefhebbers van de Capitool-serie geworden vanwege de prettige informatie, de goed leesbare kaarten en de goede suggesties voor hotels en restaurants.
ignore touch
Maandaggevoel: Nicole Donkervoort door Nicole Donkervoort, 17-07-2018 om 10:41
‘Kamperen?! Jíj?!’ Een collega kijkt me met grote ogen aan wanneer ze me vraagt of de vakantieplannen al bekend zijn. Een ander giert het uit en proest: ‘Ik zie je al lopen met een toiletrol onder de arm.’
ignore touch
Door de ogen van … Ton Bargeman door Ton Bargeman, 13-07-2018 om 18:00
De afgelopen weken gaat het in de krant bijna dagelijks over zonnepanelenparken. Veel schrijvers vinden dat er een zorgvuldige afweging moet komen. Er moet gelet worden op de energietransitie (wat levert het op aan elektriciteit), biodiversiteitsherstel (er moet voldoende ruimte zijn onder zonnepanelen voor de natuur), waterbeheer en behoud van cultuurlandschap.
ignore touch
Nieuwe kijk op oude zaken door Johann Bisschop, 13-07-2018 om 16:00
Door toevoeging van het woordje ‘de’ in de titel, is deze plotseling van een Nederlandse titel een Hoogeveense geworden. Hoogeveners werkten namelijk ‘op de’ blikfabriek of ‘op de’ Drenthina! Niet ‘bij’.
ignore touch
Commentaar: Jeroen Bottema door Jeroen Bottema, 13-07-2018 om 15:00
Komt er wel of geen kunstijsbaan in Hoogeveen. Ja, is het antwoord dat de gemeenteraad gisteren lijkt te hebben gegeven. Lijkt, want hoewel de gemeenteraad gisteravond formeel het licht op groen zette, zijn er nog heel wat haken en ogen aan dit project.
ignore touch
Maandaggevoel: Henriëtte Meppelink door Henriette Meppelink, 09-07-2018 om 17:14
Buiten is het pikkedonker. Het vriest en het is zaterdagmorgen, ergens in februari 2011. Gespannen kijk ik door de luxaflex van het zijraam of ik al ergens de lichten van een koplamp aan zie komen. Ik onderdruk een geeuw. Man, man, wat vroeg. Normaal draai ik me rond half vijf nog een keer om in bed. Wie weet wel drie keer.
ignore touch
Wildlands Backstage door Gea Karssemeijer en Hanneke Wijshake, 09-07-2018 om 17:00
Emmen - In de Olifantenvallei in Wildlands werd dinsdag 26 juni opnieuw een olifantje geboren. Ook dit is een mannetje. Hij heeft de naam Manoa gekregen, wat ‘rust’ of ‘vrede’ betekend.
ignore touch
Plaat voor je kop door Wouter Bessels, 08-07-2018 om 13:00
De ‘moeilijke tweede’. De opvolger van een gelauwerd debuut overtreffen: een flinke opgave. Overtreft het volgende album zowel commercieel als artistiek het succes van de eerste plaat? Neem Normaal: ‘Oerend Hard’ zorgde in 1977 voor een nationale aardverschuiving, maar hoe verging het opvolger ‘Ojadasawa’?
ignore touch
Vraag de psycholoog door JOke Land, 06-07-2018 om 09:00
Wanneer vaar je op eigen kompas? Een man komt weer. Vier jaar geleden is hij ook geweest. Hij werkt al twintig jaar bij dezelfde werkgever. Daar werkt hij met tegenzin.
ignore touch
Maandaggevoel: Jeroen Bottema door Jeroen Bottema, 02-07-2018 om 12:00
Dit maandaggevoel is eigenlijk een zaterdaggevoel. Toen ik zaterdag de Volkskrant las werd ik er bepaald niet vrolijker op. Tegenstellingen, tegenstellingen en nog eens tegenstellingen.
ignore touch
Commentaar: Jeroen Bottema door Jeroen Bottema, 29-06-2018 om 13:00
De gemeenteraad gaat over twee weken akkoord met de bouw van een gezamenlijk complex voor een kunstijsbaan en een nieuw zwembad. Daar lijkt geen twijfel over mogelijk, maar of de ijsbaan er ook daadwerkelijk komt is nog altijd onduidelijk.
ignore touch
Uiterwijk Winkel Verzekeringen door Uiterwijk Winkel Verzekeringen, 27-06-2018 om 10:00
Het asbestdakenverbod komt eraan. Dat betekent dat per 1 januari 2024 het hebben van een dak van asbesthoudend materiaal niet meer toegestaan is. Dit verbod geldt zowel voor bedrijven als voor particulieren. Het gaat dan om het deel van het dak dat met de buitenzijde in verbinding staat en de bijbehorende hoekstukken naar de gevel. Het heeft geen betrekking op andere asbesthoudende bouwdelen zoals gevelbekleding, dakbeschot, dakisolatie en ook niet op bijvoorbeeld asbesthoudende riolerings- en andere leidingen.
ignore touch
Wildlands Backstage door Gea Karssemeijer en Hanneke Wijshake, 25-06-2018 om 19:00
De mooiste ervaring van een bezoeker van Wildlands is dat ze de indruk hebben midden in de natuur te zijn. Ze wanen zich in Jungola in de regenwouden van Zuid-Amerika of in Serenga op de uitgestrekte Afrikaanse savanne.
ignore touch
Maandaggevoel: Nicole Donkervoort door Nicole Donkervoort, 25-06-2018 om 18:20
‘Een oud wit busje met het volgende buitenlands kenteken …. rijdt zachtjes door de omgeving. In het voertuig twee mannen die spiedend om zich heen kijken.’ Het was een zeldzaamheid dat een dergelijk bericht via de Whatsapp-alertgroep in mijn woonomgeving werd gepost. Veelal bleef het bij: ‘Ik ben mijn hond kwijt.’ Waarop de reactie volgde: ‘Hoe ziet ie eruit?’
ignore touch
Nieuwe kijk op oude zaken door Johann Bisschop, 23-06-2018 om 15:05
De beste en meest klantgerichte apotheek van heel Nederland staat in Hoogeveen in de wijk De Weide. Daar mogen we best trots op zijn. Snelle en vriendelijke dienstverlening en een goede productvoorlichting staan hoog bij hen in hun vaandel.
ignore touch
Commentaar: Leonora de Vries door Leonora de Vries, 22-06-2018 om 17:49
11 miljoen euro, waarvan 9 uit eigen zak betaald gaat worden. Het is een flinke smak geld, maar als je kijkt wat er voor gedaan wordt, dan valt het best wel mee.
ignore touch
Door de ogen van... Tom Kikkert door Tom Kikkert, 22-06-2018 om 17:16
In veel sectoren, of je nu kijkt in het onderwijs, de retail of het bedrijfsleven, blijkt onzekerheid een belangrijke factor te zijn. Iedereen vraagt zich af wat de toekomst gaat brengen. Duurzaamheid, technologische ontwikkeling, globalisering en nog veel meer onderwerpen komen razendsnel op ons af en volgen elkaar steeds sneller op. Dan treedt er een automatisch reflex van ons, namelijk het zoeken naar zekerheden door bijvoorbeeld onderzoek, in werking.
ignore touch
De Gamers door De Gamers, 22-06-2018 om 16:37
A Way Out is een unieke game. Niet zozeer vanwege het verhaal rond twee ontsnapte gevangenen of omdat het eigenlijk meer een film is dan een game, maar vooral vanwege het feit dat het spel uitsluitend door twee spelers gespeeld kan worden. Dit kan zowel offline op de bank rond dezelfde TV als online via het internet.
ignore touch
Vraag de psycholoog door JOke Land, 22-06-2018 om 09:00
De kracht van: Ik ben niet goed voor jou en ik kan het niet... Een man komt bij mij op consult. Hij heeft vijftien jaar af en aan een relatie met een vrouw. Een meisje, zegt hij.
ignore touch
Overdenking ... Joël Kikkert door Joël Kikkert, 17-06-2018 om 12:51
‘Maak je gereed en ga naar Nineve, want het kwaad dat ze daar doen is ten hemel schreiend.’ Jona pakt als reactie op die opdracht van God trouw direct zijn koffers. Hij vlucht alleen wel de andere kant op. Hij wil weg van God en Zijn opdracht om naar die ongemakkelijke plek vol verderf gaan.
ignore touch
Nieuwe kijk op oude zaken door Johann Bisschop, 16-06-2018 om 11:53
Op de foto is een inktpot met gecombineerd schrijfetui te zien. In het vierkante bakje past de inkt en in het langwerpige deel een drietal penhouders. En penhouder is een steel waar aan het onderste deel een soort van busje met klem zit waarin zonder moeite een kroontjespen geschoven kan worden.