abonneer nu

Blogs

ignore touch
Nieuwe kijk op oude zaken door Johann Bisschop, 23-06-2018 om 15:05
De beste en meest klantgerichte apotheek van heel Nederland staat in Hoogeveen in de wijk De Weide. Daar mogen we best trots op zijn. Snelle en vriendelijke dienstverlening en een goede productvoorlichting staan hoog bij hen in hun vaandel.
ignore touch
Commentaar: Leonora de Vries door Leonora de Vries, 22-06-2018 om 17:49
11 miljoen euro, waarvan 9 uit eigen zak betaald gaat worden. Het is een flinke smak geld, maar als je kijkt wat er voor gedaan wordt, dan valt het best wel mee.
ignore touch
Door de ogen van... Tom Kikkert door Tom Kikkert, 22-06-2018 om 17:16
In veel sectoren, of je nu kijkt in het onderwijs, de retail of het bedrijfsleven, blijkt onzekerheid een belangrijke factor te zijn. Iedereen vraagt zich af wat de toekomst gaat brengen. Duurzaamheid, technologische ontwikkeling, globalisering en nog veel meer onderwerpen komen razendsnel op ons af en volgen elkaar steeds sneller op. Dan treedt er een automatisch reflex van ons, namelijk het zoeken naar zekerheden door bijvoorbeeld onderzoek, in werking.
ignore touch
De Gamers door De Gamers, 22-06-2018 om 16:37
A Way Out is een unieke game. Niet zozeer vanwege het verhaal rond twee ontsnapte gevangenen of omdat het eigenlijk meer een film is dan een game, maar vooral vanwege het feit dat het spel uitsluitend door twee spelers gespeeld kan worden. Dit kan zowel offline op de bank rond dezelfde TV als online via het internet.
ignore touch
Vraag de psycholoog door JOke Land, 22-06-2018 om 09:00
De kracht van: Ik ben niet goed voor jou en ik kan het niet... Een man komt bij mij op consult. Hij heeft vijftien jaar af en aan een relatie met een vrouw. Een meisje, zegt hij.
ignore touch
Overdenking ... Joël Kikkert door Joël Kikkert, 17-06-2018 om 12:51
‘Maak je gereed en ga naar Nineve, want het kwaad dat ze daar doen is ten hemel schreiend.’ Jona pakt als reactie op die opdracht van God trouw direct zijn koffers. Hij vlucht alleen wel de andere kant op. Hij wil weg van God en Zijn opdracht om naar die ongemakkelijke plek vol verderf gaan.
ignore touch
Nieuwe kijk op oude zaken door Johann Bisschop, 16-06-2018 om 11:53
Op de foto is een inktpot met gecombineerd schrijfetui te zien. In het vierkante bakje past de inkt en in het langwerpige deel een drietal penhouders. En penhouder is een steel waar aan het onderste deel een soort van busje met klem zit waarin zonder moeite een kroontjespen geschoven kan worden.
ignore touch
Door de ogen van... Delia Bremer door Delia Bremer, 15-06-2018 om 16:00
ABC, het alfabet leren op de basisschool daar zeg je geen nee tegen. De letters lijken een geheime taal die je als een avontuur moet ontdekken. Natuurlijk wil je graag leren hoe die woorden in elkaar steken en welke letter waar hoort te staan in een woord.
ignore touch
Commentaar: Jeroen Bottema door Jeroen Bottema, 15-06-2018 om 13:15
Hoogeveen heeft lang gedroomd van een bovenregionale dagattractie. Deze kan er nu komen met het plan voor een kunstijsbaan/zwembad.
ignore touch
Wildlands Backstage door Gea Karssemeijer en Hanneke Wijshake, 12-06-2018 om 19:00
Misschien hebben jullie het al gezien? Jungle Jim heeft zijn logboeken en losse bladen daaruit verspreidt in Jungola. Hierin kun je zijn observaties van de afgelopen jaren lezen, maar ook leuke feitjes over de dieren en planten.
ignore touch
Maandaggevoel: Henriëtte Meppelink door Henriette Meppelink, 11-06-2018 om 17:08
Er was nogal wat gemopper over de line-up van Retropop in Emmen dit jaar. Met acts als de Jeugd van Tegenwoordig, Racoon en Ronnie Flex zou het festival volgens velen écht niet de retrokant opgaan. Toch kwamen er rond de 22.000 mensen op het festival af.
ignore touch
Plaat voor je kop door Wouter Bessels, 10-06-2018 om 13:00
Opeens staat hij daar, op het podium van Carré. Ruim 1700 mensen kijken naar gitarist Jan de Hont. Aan zijn zijde Freek de Jonge, voor de verandering met een gitaar om z’n hals. De laatste jaren was Jan de Hont bij mij een beetje uit beeld geraakt, maar hoe hij 'zijn' La Comparsa speelde herinnerde mij afgelopen zaterdag weer aan zijn unieke kwaliteiten.
ignore touch
Nieuwe kijk op oude zaken door Johann Bisschop, 09-06-2018 om 13:40
Met vrienden 'deden' we enige weken terug een weekendje Tefaf in Maastricht. Wij vinden deze topbeurs, bijkans nog mooier dan een dagje ‘Rijksmuseum’.
ignore touch
Commentaar: Leonora de Vries door Leonora de Vries, 08-06-2018 om 17:15
Ze zijn helemaal van de pot gerukt op het Alfa-college. De school heeft bedacht dat het een goed plan is om de kinderen daar de stuipen op het lijf te jagen met een levensechte schoolshooting. Onnodige bangmakerij die hen trauma’s gaat bezorgen.
ignore touch
Vraag de psycholoog door JOke Land, 08-06-2018 om 09:00
Tegenwoordig zeggen mensen soms met klem en nadruk: ‘Ik ben er wel klaar mee!’ Dat is een verwarrende zin. Want als je ergens klaar mee bent, hoef je dat niet te zeggen. Of verwacht je iets en durf je niet?
ignore touch
Maandaggevoel: Nicole Donkervoort door Nicole Donkervoort, 06-06-2018 om 09:14
‘Waarom komen in mijn tijdlijn op Facebook sinds vanmiddag ineens gesponsorde berichten over stappentellers voorbij?’ Zittend op de bank, met in de ene hand een kop thee en in de andere mijn telefoon, kijk ik met een vragend gezicht vriendlief aan. Een verrassing is om zeep geholpen, want schoorvoetend bekent hij als cadeautje er een voor mij te hebben besteld.
ignore touch
Overdenking ... Hans Lowijs door Hans Lowijs, 05-06-2018 om 14:17
Jaap lag in het ziekenhuis. Hij had het erg benauwd en kon moeilijk spreken. De familie liet de voorganger komen. Terwijl deze bij het bed stond, kreeg Jaap het steeds benauwder. Het communiceren met de voorganger ging erg moeilijk.
ignore touch
Nieuwe kijk op oude zaken door Johann Bisschop, 03-06-2018 om 12:25
‘Dat moet wel een verduveld grote inktvis geweest zijn’, heb ik al vaak gedacht, terwijl ik Maria aankeek. Maar bij die gedachte bleef het eigenlijk steeds maar. Af en toe gedurende het in eigendom hebben van onze Maria pakte ik haar van het spijkertje van de muur, stofte haar af en keek nog eens naar de achterkant. Elke keer schoot de eerste zin van dit verhaal door mijn hoofd. Soms hield ik Maria even op zijkant en constateerde dan, dat de prachtige, uit meerschuim gesneden Mariabeeltenis toch minimaal zo’n 8 cm dik was. ‘Bestonden er dan echt zulke dikke rugschilden van de sepia-inktvis of zeekat’?
ignore touch
Wildlands Backstage door Gea Karssemeijer en Hanneke Wijshake, 28-05-2018 om 21:00
In Nortica worden voorbereidingen getroffen voor de verjaardagsmaand juni. Alle elf Californische zeeleeuwen in de Robbenhafen zijn namelijk deze maand jarig! Voor deze gelegenheid worden door de verzorgers vissen ingevroren in blokken ijs. Deze 'ingepakte' vissen dienen straks als extra uitdaging voor deze intelligente en speelse dieren.
ignore touch
Maandaggevoel: Leonora de vries door Leonora de Vries, 28-05-2018 om 18:10
Ken je haar? Kim Phuc? Waarschijnlijk zegt de naam je niets. Maar als ik zeg het napalmmeisje, dan weet je vast wie ik bedoel. Het meisje op de wereldberoemde foto van Nick Ut die hij nam tijdens de Vietnamoorlog. Een foto vol emotie en die de schaamte voorbij gaat. De destijds 9-jarige Kim loopt namelijk als enige poedelnaakt huilend, schreeuwend in het midden van de foto.
ignore touch
Nieuwe kijk op oude zaken door Johann Bisschop, 27-05-2018 om 13:55
Om even wat inspiratie op te doen voor een nieuw onderwerp en om een mooi voorwerp voor Grada te zoeken voor een nieuw op te zetten stilleven, liepen we op een zaterdagmorgen in februari even De Oude Winkel binnen.
ignore touch
Vraag de psycholoog door JOke Land, 25-05-2018 om 09:00
Een vrouw komt binnen; ze is erg slank en ze loopt gebogen. Ze is nog maar 39 jaar, maar ze lijkt wel 60. Ze vertelt dat ze op de telefoon van haar man de apps gelezen heeft van een andere vrouw. Berichtjes met hartjes, met lieve woorden, met verlangens.
ignore touch
Door de ogen van ... Mark Tuit door Mark Tuit, 18-05-2018 om 15:10
Hij zit daar op een kruk. Nog geen twee meter van me vandaan, in onze eigen IVN-locatie ‘De Veldhoeve’ in Orvelte. Als ik wil kan ik hem aanraken. Zo dichtbij. Maar zijn woorden zorgen ervoor dat ik blijf zitten en ademloos naar hem luister: Jan Terlouw.
ignore touch
Commentaar: Jeroen Bottema door Jeroen Bottema, 18-05-2018 om 12:08
Een jaar geleden kreeg de Raad van Bestuur van Treant een gele kaart met een rood randje tijdens de bijeenkomst in De Tamboer over het ziekenhuis. Die kaart is nu veranderd in een rode, een knalrode!
ignore touch
Vraag de psycholoog door JOke Land, 18-05-2018 om 09:00
Het leven als proces. Laatst was ik in Vancouver en gaf daar een training over Systemisch Werk. Wij leven ons hele leven in systemen.
ignore touch
Wildlands Backstage door Gea Karssemeijer en Hanneke Wijshake, 14-05-2018 om 19:00
De zomer is vroeg aangebroken dit jaar. Het prachtige weer zorgt natuurlijk voor veel drukte bij de sportscholen. Daar worden namelijk nog snel de overtollige pondjes vet weggewerkt en het lijf weer bikini-proof gemaakt.
ignore touch
Maandaggevoel: Jeroen Bottema door Jeroen Bottema, 14-05-2018 om 16:00
Denkend aan Holland, zie ik breede rivieren traag door oneindig laagland gaan. Zo begint het gedicht Herinneringen aan Holland dat schrijver Hendrik Marsman in 1936 schreef.
ignore touch
Commentaar: Jeroen Bottema door Jeroen Bottema, 14-05-2018 om 14:00
Asielzoekers, het blijft een moeilijk onderwerp. De instroom van asielzoekers neemt sterk af. Dat betekent dat een aantal azc’s wordt gesloten. Op sommige plaatsen levert dat protest op. Men is gewend en gehecht geraakt aan ‘hun’ centrum.
ignore touch
Nieuwe kijk op oude zaken door Johann Bisschop, 12-05-2018 om 10:21
Sommige jaartallen die je als kind op de toenmalige lagere school leerde, vergeet je je leven lang niet! Bovenstaande is er zo een! Dat komt omdat ie zo mooi rijmt. Andere jaartallen, zoals Slag bij Nieuwpoort hebben we onthouden omdat het zo’n mooi rond jaartal is; 1600.
ignore touch
Maandaggevoel: Henriëtte Meppelink door Henriette Meppelink, 07-05-2018 om 17:08
Hoogeveen - Het enige dat je hoort zijn de voetstappen op het wegdek. Automobilisten zetten hun auto uit, voetgangers wachten en heel af en toe komen er tieners langs op de fiets, maar ook die zijn stil.