abonneer nu
Wildlands Backstage

Neushoorns onder de zonnebank

Door Gea Karssemeijer en Hanneke Wijshake op vrijdag 25 januari 2013 12:23
  • ignore touch

    Neushoorns in Dierenpark Emmen © Dierenpark Emmen / Wijbren Landman

  • ignore touch

    Neushoorns in Dierenpark Emmen © Dierenpark Emmen / Wijbren Landman

  • ignore touch

    Neushoorns in Dierenpark Emmen © Dierenpark Emmen / Wijbren Landman

mail pinterest

’s Zomers krijgen de neushoorns op hun Afrikaanse savanne in Dierenpark Emmen volop zon en nemen ze bovendien graag een modderbadje. Dat houdt hun huidje in prima conditie. ’s Winters staan ze veel op stal.

Geen zon op de huid en ook het modderbad is dan buiten bereik. Daar is het dan veel te koud voor of de modder is bevroren. Vooral als neushoorns wat ouder worden, is een schilferige huid dan vaak het gevolg. Even onder een zonnebank biedt daarvoor een goede oplossing.

De infrarode en ultraviolette stralen bevorderen de doorbloeding van de huid en de omzetting van vitamines. Ze stimuleren daarmee de natuurlijke processen en houden de huid in goede conditie.

In Dierenpark Emmen laten de verzorgers daarom de twee oudere neushoornvrouwtjes Jennifer en Petra, ‘s winters regelmatig onder de zonnebank. De extra grote zonnebank is speciaal voor neushoorns gemaakt door een bedrijf dat ook zonnebanken voor renpaarden en springpaarden maakt.

Het kost de verzorgers weinig moeite om Jennifer en Petra onder de zonnebank te krijgen. Ze gaan graag een kwartiertje onder de lekker warme lampen staan. De twee andere neushoorns in Emmen, het mannetje Kusini en het jonge vrouwtje Zahra, hebben in de winter geen problemen met hun dikke huid. Misschien vinden ze dat wel jammer, want dan zouden zij ook eens onder die speciale neushoornzonnebank mogen.

LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.