abonneer nu
dossiers
De Hoofdstraat in Hoogeveen wordt de komende tijd aangepakt. Lees in dit...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Bijzondere hobby's, iedereen doet wel wat leuks. De Hoogeveensche Couran...
De Cascaderun is de jaarlijkse hardloopwedstrijd in Hoogeveen.
Hoogeveen

Tresor Dance Center scoort tijdens NK

Geplaatst op zondag 14 april 2019 23:42
  • De succesvolle dansers van Tresor Dance Center. © TDC

pinterestmail

Druten / Hoogeveen - Tresor Dance Center Hoogeveen heeft afgelopen weekend hoge ogen gegooid op het Nederlands kampioenschap van de grote hiphop dansbond UDO. Na een gedegen voorbereiding en een aantal voorrondes heeft Tresor vanuit Druten maar liefst twee bekers mee terug genomen naar Hoogeveen.

De eerste was voor zijn nieuwste crew Serenity, bestaande uit 8 dansers in de leeftijd van 12 tot 15 jaar. Aan de start van het seizoen werd dit beginnende team dankzij de geweldige prestaties op het podium door UDO niet meer als nieuweling beschouwd, maar gelijk in de categorie Intermediate/Advanced geplaatst. Des te knapper dat ze zondag na een spetterend optreden op de derde plaats eindigden.

Hoofdprijs voor Vanity

Daarnaast wist crew Vanity, die vorig jaar nog hoge ogen scoorde in het RTL4 programma Time to Dance, de hoofdprijs in de wacht te slepen. Zij mogen zich het komende jaar weer Nederlands kampioen noemen, maar nu in de categorie U18 Advanced.

Door deze topprestaties van alle dansers zijn beide crews nu gekwalificeerd voor het Europees kampioenschap dat in mei gehouden wordt. Dit kampioenschap duurt drie dagen en vindt plaats in Veldhoven. ‘Het was een heel spannend NK, zeker omdat het voor Serenity de eerste keer was, maar ben super trots op mijn dansers en kijk er naar uit om op het EK met ze te knallen’, aldus een uitgelaten trainer Tresor.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.