abonneer nu
dossiers
De Hoofdstraat in Hoogeveen wordt de komende tijd aangepakt. Lees in dit...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Bijzondere hobby's, iedereen doet wel wat leuks. De Hoogeveensche Couran...
De Cascaderun is de jaarlijkse hardloopwedstrijd in Hoogeveen.
Hoogeveen

Krullevaar en Calvijn mogen naar finale NK Schooldammen

Geplaatst op maandag 15 april 2019 11:03
  • Het welpenteam van de Krullevaar. Van links naar rechts: Hugo Sikkenga, Siebe Kortleven, Madelief Fieten en Lucas Kreeft © NDC Mediagroep / Roelien Roos

pinterestmail

Hoogeveen - Het welpenteam van Jenaplanschool De Krullevaar met een afdeling Kwadraat heeft weer de finale gehaald van het Nederlands Kampioenschap Schooldammen. Bij de pupillen was het de Calvijnschool uit Hoogeveen die met grote overmacht won en een plek in de finale veroverde.

Bij de halve finale van de welpen (groep 5 en 6) in Gramsbergen eindigden de leerlingen van de Krullevaar op de eerste plaats. Vorig jaar werd dit team al Nederlands Kampioen Schooldammen en op 25 mei mogen de dammers probereren deze prestatie te herhalen. Het team van Siebe Kortleven, Lucas Kreeft, Hugo Sikkenga en Madelief Fieten liet slechts één wedstrijd in remise eindigen en won de rest. Het welpenteam van De Calvijn haalde geen plek bij de eerste drie en gaat daardoor niet door naar de finale. Ook het team van de Regenboog uit Noordscheschut eindigde niet bij de eerste drie.

Bij de pupillen (groep 7 en 8) was het De Calvijn uit Hoogeveen die goede zaken deed tijdens de halve finale in Laren. De leerlingen wonnen alle wedstrijden en behaalden met een flinke voorsprong van 5 punten de eerste plek en gaan op 25 mei naar de finale. Het team van het Mozaïek in Hollandscheveld werd vierde, het Krullevaar-team van de pupillen eindigde hier op de achtste plaats. De eerste drie teams gaan door naar de finale.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.