abonneer nu
dossiers
De Hoofdstraat in Hoogeveen wordt de komende tijd aangepakt. Lees in dit...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Bijzondere hobby's, iedereen doet wel wat leuks. De Hoogeveensche Couran...
De Cascaderun is de jaarlijkse hardloopwedstrijd in Hoogeveen.
Hoogeveen

RSG Wolfsbos wint Scholencompetitie Cascaderun 2019

Geplaatst op maandag 15 april 2019 17:07
  • RSG Wolfsbos wint Scholencompetitie Cascaderun 2019. © RSG Wolfsbos

pinterestmail

Hoogeveen - Voor de vierde keer op rij heeft RSG Wolfsbos de Scholencompetitie van de Cascaderun in Hoogeveen gewonnen. Het hardlooptempo van een aantal leerlingen lag zo hoog dat niet één maar twee teams gewonnen hebben.

Adam Hourmat Allah, Jelmer Rensing, Robin Kikkert, Norman Pieper, Ruben de Groote, Christian Berg en Sem Hilberts mogen zich de beste noemen van de ruim 200 leerlingen uit het voortgezet onderwijs in Hoogeveen die zondag meededen aan het Hoogeveense evenement.

Goede voorbereiding

Eduard Botter, coördinator van de Cascaderun op RSG Wolfsbos legt uit: 'Natuurlijk hebben we onze lopers ook dit jaar weer goed voorbereid op de Cascaderun. Zo hebben we voor onze leerlingen een aantal loopclinics georganiseerd om de conditie op het juiste peil te krijgen. Daarnaast konden leerlingen en docenten door middel van speciale loopschema’s ook zelf aan de slag. En het resultaat mag er zijn, we winnen voor de vierde keer de Scholencompetitie en daar zijn we heel erg trots op!'

Unicef, Kika en Stichting Leergeld Hoogeveen

RSG Wolfsbos ondersteunt het belang van (hard)lopen voor de gezondheid van mensen. De school betaalt daarom het inschrijfgeld van de Cascaderun voor haar leerlingen en docenten te betalen. Als tegenprestatie zorgden de deelnemers voor een sponsorbijdrage ten gunste van Unicef, Kika en Stichting Leergeld Hoogeveen. Deze organisaties zijn geselecteerd omdat ze zich inzetten voor kinderen. Eind mei zal de opbrengst worden overhandigd aan de vertegenwoordigers van de goede doelen.  

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers