abonneer nu
dossiers
De Hoofdstraat in Hoogeveen wordt de komende tijd aangepakt. Lees in dit...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Bijzondere hobby's, iedereen doet wel wat leuks. De Hoogeveensche Couran...
De Cascaderun is de jaarlijkse hardloopwedstrijd in Hoogeveen.
Hoogeveen

Opnieuw winkelketen in de problemen: Miller & Monroe vraagt uitstel van betaling

Geplaatst op maandag 15 april 2019 20:42
  • Winkels van voorheen Charles Vögele werden omgebouwd. © Google

pinterestmail

Regio - Vidrea Retail, het moederbedrijf van mode- en lifestyleketen Miller & Monroe, heeft maandag uitstel van betaling aangevraagd. Het moederbedrijf heeft in Nederland 72 winkels en heeft zo'n 550 werknemers in dienst.

Miller & Monroe heeft filialen in onder andere Coevorden, Dokkum, Dronten, Emmen, Hardenberg, Heerenveen, Hoogeveen, Hoogezand, Klazienaveen, Roden, Stadskanaal en Steenwijk. De winkels blijven voorlopig open. 

Vidrea hoopt nu door de aanvraag tot uitstel van betaling meer tijd te krijgen om met de crediteuren om tafel te gaan. Het modewinkelbedrijf zou in moeilijkheden zijn gekomen door financiële problemen bij het Duitse zusterbedrijf, dat vorige maand al uitstel van betaling kreeg.

De afgelopen jaren nam Vidrea onder meer failliete modeketens als Witteveen en Men at Work over. Het retailbedrijf kocht in 2017 de failliete zaken van modeketen Charles Vögele en bouwde deze om tot Miller & Monroe-winkels. De formule richt zich op de doelgroep van veertigplussers.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.