abonneer nu
dossiers
Iedereen heeft wel een verhaal. Dat blijkt wel uit de rubriek De buren v...
Bekijk afleveringen van het tv-programma over ondernemen en voor onderne...
De 8-jarige Sharleyne valt op 8 juni 2015 van flat de Arend in Hoogeveen...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
Hoogeveen

Alfa-college verwelkomt deelnemers Erasmus+ Project

Geplaatst op zaterdag 9 april 2016 14:14
  • Het Alfa-college is gastheer voor de studenten. © Archieffoto Boom regionale uitgevers

pinterestmail

Hoogeveen – Slowaakse en Tsjechische studenten van de opleidingen Internationale Handel en Toerisme en overheidsvertegenwoordigers zijn volgende week in Hoogeveen te gast.

Zij zijn afkomstig uit partnerstad Martin en de andere partnerstad Jacin en nemen deel aan de eerste internationale uitwisselingsweek van het Erasmus+ Project 'The Key to successful International Entrepreneurship’. Het Alfa-college is gastheer en verzorgt meerdere lessen.

De basis voor de uitwisseling is een voorbereidende lessencyclus van internationale workshops en webinars en het zoeken naar bedrijven waarmee mogelijk een match bestaat, in samenwerking met onder andere de Kamer van Koophandel.

Versterking internationaal ondernemerschap

Het project komt tot stand door samenwerking tussen de drie steden, waarin overheden, ondernemers en onderwijsinstellingen de handen ineenslaan voor het versterken van het internationaal ondernemerschap. Het is ontstaan vanuit het besef dat het leggen en onderhouden van krachtige verbindingen op regionaal tot internationaal hierin de sleutel zijn. Hierbij is een het uitdagen tot grensoverschrijdend denken en handelen vanuit wereldburgerschap een van de doelen.

In de uitwisselingsweek vertegenwoordigen de studenten in tweetallen een regionaal bedrijf uit het eigen land voor welk zij in het buitenland de markt verkennen. Zij bezoeken deze onder begeleiding van een binnenlandse student om mogelijkheden tot samenwerking te bespreken. Afgevaardigden van het bedrijfsleven en de gemeente van Martin en Jacin bezoeken in deze week organisaties en instanties om oude banden te versterken en eventuele nieuwe aan te knopen.

Betrokken partner

'De gemeente werkt graag mee aan initiatieven die bijdragen aan samenwerking in ondernemerschap op internationaal niveau. Zij is dan ook blij de groep deelnemers als eerste van de drie steden te mogen verwelkomen. Ook kijkt zij belangstellend uit naar de uitwisseling van de Hoogeveense studenten naar Martin en Jacin vanaf oktober dit jaar', aldus een woordvoerder.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.