dossiers
Bijzondere hobby's, iedereen doet wel wat leuks. De Hoogeveensche Couran...
Iedereen heeft wel een verhaal. Dat blijkt wel uit de rubriek De buren v...
Paardrijden, voor de een een makkie, voor de ander een hele beproeving. ...
Hoogeveen en het Comité Actie voor Bethesda maakt zich grote zorgen ove...
Hoogeveen

Roelof van Echten College wint Drentse Onderwijsprijs

Geplaatst op vrijdag 17 februari 2017 16:52
  • Gedeputeerde Cees Bijl reikt de Drentse Onderwijsprijs uit aan het Roelof van Echten College en steekt zelf de handen uit de mouwen. © Roelof van Echten College

pinterestmail

Hoogeveen - Het Roelof van Echten College heeft vrijdag 17 februari de Drentse Onderwijsprijs in ontvangst genomen.

De school won deze prijs dankzij een prachtig Zorg & Welzijn-project op het vmbo. Door de provinciale winst dingt het Roelof van Echten College mee naar de Nationale Onderwijsprijs. De school vindt het belangrijk dat leerlingen niet alleen theorie leren, maar ook de praktijk ervaren.

Daarom maken vmbo-leerlingen Zorg & Welzijn in en buiten het klaslokaal kennis met het echte werkveld. Bijvoorbeeld door activiteiten in de kinderopvang of ouderenzorg te organiseren. Door de klas naar de maatschappij te brengen en de maatschappij naar de klas te halen, vergroot de motivatie en interesse van de leerlingen om in de toekomst ook iets met zorg en welzijn te doen.

MEER OVER DIT ONDERWERP

Meerwaarde voor leerling en maatschappij

Gedeputeerde Cees Bijl, de jury van het INOP, cliënten, leerlingen en anderen waren aanwezig op de locatie Eduwiek bij de feestelijke uitreiking. Na een korte rondleiding door het nieuwe schoolgebouw was het tijd voor actie. Zo kreeg de heer Bijl de uitdaging om een leerlinge steunkousen aan te trekken.

Anderen leerden hoe zij een baby in bad moeten doen of kregen een miniworkshop knutselen. In de praktijk werd duidelijk dat het Zorg & Welzijn-project een meerwaarde is voor de scholieren én de maatschappij. Uit handen van de gedeputeerde kreeg de ‘Drentse kampioen’ de provinciale prijs. Volgende maand hoopt het Roelof van Echten College een volgende prijs in de wacht te slepen, als de Nationale Onderwijsprijs in Rotterdam wordt uitgereikt.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.