abonneer nu
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Iedereen heeft wel een verhaal. Dat blijkt wel uit de rubriek De buren v...
In Luchtpost vertelt Gerrit Boxem elke week een bijzonder luchtvaartverh...
Hoogeveen

Het Portret: ‘Elke pop een uniek gezicht’

Geplaatst op dinsdag 21 maart 2017 13:31
  • Simone Otten. © Andre Weima

pinterestmail

Hoogeveen - Bijzondere hobby's, iedereen doet wel wat leuks. De Hoogeveensche Courant laat wekelijks iemand met een leuke hobby of bezigheid aan het woord.

Naam: Simone Otten

Leeftijd: 18 jaar

Woonplaats: Hoogeveen

Opleiding: Vwo aan RSG Wolfsbos

Hobby: Schilderen en tekenen; van kerstballen tot poppengezichtjes naar traditioneel doek.

Poppen zoals Moxie Girlz, Bratz! of Barbie voorzien van een nieuw gezicht. Simone Otten uit Hoogeveen heeft er plezier in. ‘Poppen vind ik erg leuk omdat ze vaak van die mooie haren hebben en leuke kleertjes, maar ik beschouw mijzelf niet echt als een poppenmeisje. Ik heb vroeger wel met poppen gespeeld, maar de barbies kregen geregeld bezoek van de Hot Wheels auto’s van mijn broertjes. Ook zat er in de poppenwagen vaker een knuffelbeer dan een babypop.’

Het idee om poppengezichten te gaan schilderen kreeg Simone na het zien van een video. ‘In 2015 ging er een video ‘viral’ over een Australische moeder die poppen een ‘tweede leven’ gaf door ze te ontdoen van het schreeuwerige make up gezichtje uit de fabriek en ze te voorzien van een lief meisjes gezichtje. Ik vond dit een geweldig idee en wou zelf ook graag zo’n pop, maar kwam er al gauw achter dat dit niet haalbaar was; de poppen werden voor enorme bedragen geveild. Toen dacht ik bij mezelf; maar dit kan ik toch zelf ook? In juni 2015 heb ik het eerste poppengezichtje beschilderd. De meeste poppen komen van marktplaats; waar ik een verzameling poppen van iemand over koop voor een klein bedrag. Met aceton haal ik het oude gezicht weg. Af en toe krijgt een pop een leuk nagellakje en in zeldzame gevallen worden ook de schoentjes voorzien van een nieuw verflaagje.

Het moeilijkste is er voor te zorgen dat elke pop iets unieks heeft. In de speelgoedwinkel hebben alle poppen allemaal (bijna) hetzelfde gezicht. Ik wil dat graag voorkomen bij mijn eigen schilderingen.
In eerste instantie was het plan de poppen voor een klein bedrag te verkopen om de kosten eruit te halen, maar dat lukte niet. Dus geef ik eens in de zoveel tijd een aantal poppen weg via de zogenoemde ‘weggeefhoek’ op Facebook. Ik maak er liever iemand blij mee dan dat de poppen bij mij op de slaapkamer stof vangen. Ik zet deze merknaam altijd bij mijn Facebook-advertentie zodat men bijvoorbeeld weet welke kleertjes de betreffende pop past. Mensen mogen mij altijd via email of Facebook-messenger een berichtje sturen als ze poppen hebben die ik voor weinig of niets over mag nemen.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers