abonneer nu
dossiers
De 8-jarige Sharleyne valt op 8 juni 2015 van flat de Arend in Hoogeveen...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
De Cascaderun is de jaarlijkse hardloopwedstrijd in Hoogeveen.
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Hoogeveen

Locatie KPN-zendmast houdt inwoners Tiendeveen bezig

Geplaatst op woensdag 22 maart 2017 11:21
  • © Plaatselijk Belang Tiendeveen

pinterestmail

Tiendeveen - Niet overal in en om Tiendeveen heeft KPN optimaal bereik. Om die reden heeft KPN een verzoek voor een omgevingsvergunning ingediend bij de gemeente hierover een positief besluit heeft genomen.

De voorbestemde locatie van de zendmast is nabij het multifunctioneel centrum en wordt ‘gecamoufleerd’ door de bomen nabij de verre hoek van het voetbalveld.

Met medewerking van Plaatselijk Belang is vorige week vanuit het dorp een informatiebijeenkomst gehouden. Medewerkers van KPN, de gemeente en het Antennebureau waren aanwezig om nadere informatie te geven over het waarom, waarom daar en aspecten als straling. Het Antennebureau is het informatiebureau van de Rijksoverheid over antennes voor draadloze en mobiele communicatie. De bijeenkomst werd bezocht door zestien Tiendeveners. De organisatie spreekt van een redelijke opkomst.

Risico's straling

Er kwam een discussie op gang over de potentiële risico’s van straling. ‘Van weerskanten werden onderzoeken aangehaald die elkaar echter tegenspraken. De oorspronkelijke opzet van de avond moest er daardoor aan geloven. Op zich was dit niet erg zolang de benodigde en aanwezige informatie maar kon worden gedeeld. Dit is wel gelukt. Enige flexibiliteit, vooral tijdens dit soort bijeenkomsten kan nooit kwaad’, aldus de organisatie.

Over het algemeen bleken de aanwezigen niet zozeer tegenstander van de zendmast. De vraag waar het eigenlijk vooral om draaide was: ‘Waarom daar en niet wat verder weg van het mfc?’

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.