abonneer nu
dossiers
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
Het centrum staat 29 april voor de derde keer in het teken van Modestad ...
Bijzondere hobby's, iedereen doet wel wat leuks. De Hoogeveensche Couran...
Hoogeveen

Jumelet: ‘IJsbaanplannen worden behandeld op volgorde binnenkomst’

Geplaatst op dinsdag 4 april 2017 20:19
  • © VolkerWessels / Stichting Kunstijsbaan Hoogeveen

pinterestmail

Assen / Hoogeveen – Niet wie het eerst komt, wie het eerst maalt, maar de ijsbaanplannen van Hoogeveen en Assen worden door de provincie behandeld op volgorde van binnenkomst.

Dat meldt RTV Drenthe. Gedeputeerde Henk Jumelet wilde dinsdag wat meer orde in de chaos te scheppen, die de afgelopen dagen is ontstaan rond de ijsbaanplannen. Assen en Hoogeveen zijn verwikkeld in een harde strijd wie de nieuwe Drentse ijsbaan mag bouwen. Voor de ‘winnaar’ ligt vijf miljoen euro aan provinciale subsidie klaar en afgelopen vrijdag zou de kogel door de kerk gaan. Maar in de ogen van de provincie konden Assen en Hoogeveen die dag nog geen sluitend plan overhandigen.

Buit binnen

Jumelet kwam vervolgens met de mededeling, dat degene die dat als eerste wel lukte, spekkoper zou zijn. Hoogeveen belegde vervolgens dezelfde avond nog een raadsvergadering, waarin werd besloten door de raad garant te staan voor een kleine tien miljoen euro. En daarmee dacht Hoogeveen de buit binnen te hebben, Assen verbijsterd achterlatend. In de Drentse hoofdstad zette men grote vraagtekens bij de hele gang van zaken, ook al omdat Hoogeveen de boodschap van Jumelet ruim vier uur eerder had gekregen dan Assen. 

'Ordentelijk besluit'

Hoogeveen is er, ondanks de verklaring met de ‘koersverandering’ van Jumelet dinsdag, nog steeds van overtuigd dat het met de ingediende begroting de baan mag gaan bouwen. De Asser burgemeester Marco Out denkt echter dat de spelregels wel zijn aangepast en het principe 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt' van tafel is. ‘We denken half mei een plan klaar te hebben en dan een ordentelijk besluit in de gemeenteraad te kunnen nemen’, aldus Out tegenover de regionale zender.’ 

De beslissing over het toekennen van de ijsbaansubsidie ligt overigens bij Provinciale Staten, die woensdag vergaderen over de kwestie. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.