abonneer nu
dossiers
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
Het centrum staat 29 april voor de derde keer in het teken van Modestad ...
Bijzondere hobby's, iedereen doet wel wat leuks. De Hoogeveensche Couran...
Hoogeveen

Vanmiddag meer duidelijkheid over ijsbaan in Hoogeveen

Geplaatst op dinsdag 13 juni 2017 12:21
  • © Aangeleverde foto

pinterestmail

Hoogeveen / Assen – Het wordt spannend vanmiddag. Gedeputeerde Staten van Drenthe houden om 15.00 uur een persconferentie waarin het besluit van het college over de subsidieaanvraag voor een ijsbaan in Hoogeveen wordt bekendgemaakt.

De ijsbaanplannen in Hoogeveen en Assen hebben geleid tot een ware soap. De provincie heeft 5 miljoen euro gereserveerd voor een ijsbaan in de provincie. De gemeente Hoogeveen wil het Kleine Bols IJsstadion bouwen, terwijl Assen gaat voor Ice World Drenthe.

De plannen van beide gemeenten werden eind maart echter nog afgewezen. Beide waren volgens de provincie nog onvoldoende robuust. De gemeente Assen maakte bezwaar tegen deze afwijzing. In Hoogeveen werd nog op de dag van de afwijzing actie ondernomen, waarna de gemeenteraad instemde met een garantstelling van 9,7 miljoen euro.

De vraag is of Gedeputeerde Staten vanmiddag alsnog groen licht geven voor subsidieverstrekking aan Hoogeveen of dat het plan opnieuw wordt afgekeurd. Assen heeft eerder al laten weten ook zonder subsidie de plannen te willen gaan uitvoeren.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.