abonneer nu
dossiers
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
Het centrum staat 29 april voor de derde keer in het teken van Modestad ...
Bijzondere hobby's, iedereen doet wel wat leuks. De Hoogeveensche Couran...
Hoogeveen

Burgemeester Loohuis: 'Wij hebben nu recht op de ijsbaan. Punt!'

Geplaatst op donderdag 29 juni 2017 21:36
  • © -

pinterestmail

Hoogeveen - Hoogeveen heeft de strijd om de nieuwe kunstijsbaan op een eerlijke wijze gewonnen en mag nu gaan bouwen. Dat hield burgemeester Karel Loohuis donderdagavond de gemeenteraad van Hoogeveen voor.

Burgemeester Karel Loohuis intrumpeerde een debatje tussen wethouder Jan Steenbergen en Inge Oosting (PvdA) over wat er gaat gebeuren wanneer er in Assen eerder een kunstijsbaan staat.

'Verhoudingen met Assen zijn goed'

Loohuis: 'We hebben 1,5 jaar met Assen gestreden voor de ijsbaan. De verhoudingen met Assen zijn absoluut niet vertroebeld. Het was een faire wedstrijd, die Hoogeveen heeft gewonnen. De verliezer is nu aan zet. Wij hebben nu recht op de ijsbaan. Punt!'

Hoogeveen gaat uit van eigen kracht

Daarvoor had wethouder Steenbergen gezegd dat Hoogeveen van haar eigen kracht uitgaat en Hoogeveen eerst is.

'Het is verstansdig wanneer Assen haar plannen voor een ijsbaan laat varen. In Hoogeveen hebben we de financiering rond. Assen nog niet. Assen heeft aangegeven dat de kans dat eind dit jaar het plan rond is 70 procent bedraagt. Ook heeft de bouwer aangegeven dat er geen plaats is voor twee ijsbanen in Drenthe. Provinciale Staten hebben woensdag een duidelijk signaal afgegeven. De provincie wil met Assen nog eens goed kijken naar de invulling van het terrein rond het TT-circuit. Ik hoop dat ze die handschoen oppakken.'

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.