abonneer nu
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
Iedereen heeft wel een verhaal. Dat blijkt wel uit de rubriek De buren v...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Hoogeveen

Slechte weer deert kaartenactie SP Bethesda niet

Geplaatst op zondag 8 oktober 2017 20:09
  • Ziekenhuis Bethesda. © Andre Weima

pinterestmail

Hoogeveen - Tijdens de kaartenactie van SP Hoogeveen, waarin inwoners van Hoogeveen de minister van Volksgezondheid oproepen om in te grijpen in de bestuurlijke chaos binnen Treant, zijn zondag ruim tweehonderd kaarten getekend.

Ondanks het bar slechte weer bezochten veel mensen de stand van de SP en werden er ruim 200 kaarten getekend.

Ineke Bekkering: 'Veel mensen bleven ook bij de kraam even staan om persoonlijke ervaringen te vertellen. Ook mensen die in Bethesda werken vertelden hun verhaal. Een enkeling vond dat het voormalige actiecomité vooral schade had berokkend, maar de meesten van degenen die het ziekenhuis van binnen kennen, steunden de oproep aan de minister van harte. Zij delen de zorg van de SP (en van vele anderen) dat het op deze manier, met deze Raad van Bestuur, niet goed komt met ons ziekenhuis.'

De SP gaat, samen met anderen, onverdroten door met acties om volwaardige ziekenhuiszorg in de regio te behouden. Belangrijk aandachtspunt daarbij is dat geld voor de zorg ook daadwerkelijk voor de zorg moet zijn, en niet voor bestuurders, interimmers of externe adviseurs die ingevlogen moeten worden om de samenwerking te optimaliseren. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.