abonneer nu
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
Iedereen heeft wel een verhaal. Dat blijkt wel uit de rubriek De buren v...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Hoogeveen

Treant voert nieuw bestuursmodel in

Geplaatst op woensdag 1 november 2017 11:56
  • De Bethesda-locatie in Hoogeveen van Treant Zorggroep. © Treant Zorggroep

pinterestmail

Hoogeveen - Een raad van bestuur met twee parttime arts-bestuurders. Dat is het nieuwe bestuursmodel van Treant Zorggroep per 1 november.

Woensdag begonnen chirurg Marco Dam en anesthesioloog David Post officieel als arts-bestuurder in de raad van bestuur.

'Treant kan nu verder bouwen aan de toekomst'

'Een belangrijke stap', aldus een woorvoerder van Treant. 'Met een voltallige raad van bestuur met daarin twee dokters die bestuurlijk verantwoordelijkheid nemen kan Treant verder bouwen aan een toekomst. Zodat we nu én in de toekomst goede, bereikbare en betaalbare zorg kunnen bieden.

Samen met Carla van de Wiel (voorzitter) en Erik Laarhoven (tijdelijk financieel bestuurder of CFO) vormen Chief Medical Officers (CMO), Marco Dam en David Post de raad van bestuur van Treant. Dam focust zich voornamelijk op de samenwerking met huisartsen en andere zorgverleners, de kwaliteit van zorg is onderdeel van de portefeuille van Post. De komende maanden wordt gezocht naar een vaste CFO om het team definitief compleet te maken.

Meer ziekenhuizen hebben artsen als bestuurder

Bestuurlijke participatie van dokters wordt aangemoedigd door het ministerie van Volksgezondheid (VWS) en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Ook in andere ziekenhuizen worden nieuwe bestuursmodellen geïntroduceerd, zoals in Delft en in Hardenberg. Treant loopt voorop door twee praktiserende dokters zitting te laten nemen in het bestuur. Parttime dokter, parttime bestuurder. De betrokkenheid van de medische staf bij de gehele organisatie neemt daardaar toe. Ook wordt de medische kennis in de raad van bestuur daarmee verstevigd.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.