abonneer nu
dossiers
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
Het centrum staat 29 april voor de derde keer in het teken van Modestad ...
Bijzondere hobby's, iedereen doet wel wat leuks. De Hoogeveensche Couran...
Hoogeveen

Odd Fellows roept hulp van gemeente in

Door Jeroen Bottema op vrijdag 22 december 2017 16:43
  • Odd Fellowhuis in Dronten. © Eigen foto

pinterestmail

Hoogeveen - Odd Fellows is de situatie rond het eigen onderkomen in Wolfsbos zat. Gisteravond maakte het genootschap gebruik van het inloopspreekuur van de gemeente om zijn ongenoegen te uiten.

‘Wij hadden gehoopt dat met de bouw van de nieuwe school in de wijk de situatie zou verbeteren, maar die bouw laat op zich wachten’, aldus secretaris H. Lambrechts. ‘Deze negatieve spiraal moet worden omgebogen. We hebben hierbij de hulp van de gemeente nodig.’

De ‘klachtenlijst’ bevat onder meer een weggehaald hek tijdens de sloop van kerkgebouw de Ark, waardoor het Odd Fellowhuis zich niet meer kan beschermen tegen vandalisme. Onkruid komt overwaaien van het niet onderhouden terrein van de Ark. Putten op het parkeerterrein naast het clubhuis worden niet of slecht schoongemaakt. Het wijkgebouw naast het Odd Fellowhuis staat leeg, wat vandalisme stimuleert. Ook de wortels van de populier voor het gebouw zorgen voor veel overlast.

Schade aan riolering

‘Onze oprijlaan moeten we regelmatig openbreken om de wortels te verwijderen’, aldus Lambrechts. ‘We hebben ook het vermoeden dat deze wortels schaden toebrengen aan de riolering. Toen we daarover klaagden bij de gemeente werd gezegd dat we worteldoek in onze tuin moesten gebruiken, maar dat helpt helemaal niet tegen een volgroeide populier.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.