abonneer nu
dossiers
De Hoofdstraat in Hoogeveen wordt de komende tijd aangepakt. Lees in dit...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Bijzondere hobby's, iedereen doet wel wat leuks. De Hoogeveensche Couran...
De Cascaderun is de jaarlijkse hardloopwedstrijd in Hoogeveen.
Hoogeveen

Stichting Carbidschieten Drenthe schenkt BOCK-ballen

Geplaatst op woensdag 27 december 2017 15:55
  • Blije gezichten bij de overhandiging van de BOCK-ballen door de Stichting Carbidschieten Drenthe aan HZVV. © Stichting Carbidschieten Drenthe

pinterestmail

Hoogeveen - Stichting Carbidschieten Drenthe heeft aan de organisatie van het Open Drents Kampioenschap Carbidschieten (HZVV) 50 BOCK-ballen geschonken.

John Schoonheim, voorzitter van de stichting en deelnemer aan het kampioenschap, gaf bij de overhandiging aan dat hij weet hoe moeilijk het is om aan goede ballen voor het carbidschieten te komen en hoopt met deze gift dat de organisatie weer aan aantal jaren vooruit kan. 

Ballen snel lek

Organisator Cor Timmerman is blij met de ballen. ‘De meeste ballen zijn na één keer schieten lek en kunnen niet meer gebruikt worden. De BOCK-ballen zijn precies de ballen waar wij al langere tijd naar op zoek waren.’ De speciale BOCK-ballen zijn dit jaar in het kader van de veilig carbidschieten campagne ‘Een echte BOCK heeft ballen’ gemaakt en verspreid. 
 
HZVV-voorzitter Johan Massier benadrukte bij de overhandiging dat het kampioenschap geheel door vrijwilligers wordt georganiseerd. ‘Het is ieder jaar een enorme klus om alles te organiseren. Vele vrijwillige handen dragen hier zorg voor. Daar ben ik als voorzitter van HZVV zeker trots op.’ Zaterdag 30 december nemen ongeveer 32 teams deel aan het kampioenschap. Publiek is van harte welkom om te komen kijken. 

Campagne

Maandag 18 december werd de campagne in het Euroborg stadion gelanceerd. Burgemeester Loohuis deed samen met zijn collega’s burgemeester Van Oosterhout, Smit en Hijma de aftrap. De BOCK-campagne is gericht op veilig carbid schieten in Noord-Nederland. BOCK staat voor Bewust Oplettende Carbid Knaller. In deze derde campagne ‘Een echte BOCK heeft ballen!’ staat de bal als projectiel centraal. De BOCK-campagne is erop gericht dat er altijd minimaal een BOCK aanwezig is. De BOCK weet hoe je veilig carbid schiet en zorgt voor de voorwaarden. 

‘Carbidschieten is een prachtige traditie die naast het vertrouwde knallen zorgt voor gezelligheid tijdens de jaarwisseling. Een traditie die we willen behouden voor de komende generaties. Daarbij is het van groot belang dat het carbidschieten (vanaf de eerste keer) op een veilige manier gebeurt. Met de BOCK-campagne willen we op een leuke, niet belerende wijze aandacht vragen voor de veiligheid’, aldus voorzitter Schoonheim.
 
De BOCK-campagne startte eind 2015 op initiatief van het Brandwondencentrum Groningen van het Martini Ziekenhuis, Brandweer Drenthe en Stichting Carbidschieten Drenthe. De Nederlandse Brandwondenstichting ondersteunt de campagne. Inmiddels werken ruim 60 gemeenten uit Noord-Nederland, andere overheidsorganisaties, particuliere en commerciële partijen mee aan de campagne.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.