abonneer nu
dossiers
De 8-jarige Sharleyne valt op 8 juni 2015 van flat de Arend in Hoogeveen...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
De Cascaderun is de jaarlijkse hardloopwedstrijd in Hoogeveen.
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Hoogeveen

Hans Westerink compleet verrast met koninklijke onderscheiding

Geplaatst op maandag 12 februari 2018 12:11
  • © André Weima

pinterestmail

Nieuweroord - Een complete verrassing voor Hans Westerink zaterdag. De festiviteiten in verband met het 50-jarig bestaan van Stichting dorpshuis De Vuurkörf werden voor de Nieuweroorder extra feestelijk. Hij kreeg namelijk geheel onverwacht een koninklijke onderscheiding. Wethouder Erik Giethoorn speldde hem de versierselen op.

Hans Westerink is een belangrijke schakel in het dorp en werd daarom benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. Zo is de 58-jarige dorpeling al sinds 1993 lid van het algemeen bestuur van de Hervormde Kerk en zit vandaaruit ook in het dagelijks bestuur van het dorpshuis De Vuurkörf. Hier heeft hij de portefeuille onderhoud/uitbreiding onroerend goed onder zijn hoede.

Onder leiding van Westerink is er in 2001 een uitbreiding geweest van een sportzaal naast het dorpshuis, evenals een grootscheepse verbouwing. Deze uitbreiding en verbouwing werd door hem tot in details aangestuurd. Wanneer er onverhoopt tijdens de bouw iets moet worden gewijzigd had hij altijd een oplossing waarbij rekening werd gehouden met de diverse belanghebbenden.

Het onderhoud van het dorpshuis is uiteraard een taak van het bestuur is. Iets wat in goede handen blijkt te zijn van Westerink. Hij maakt jaarlijks een planning in overleg met de gemeente Hoogeveen over de mogelijkheden voor optimalisering van het gebouw. Zo is de bestaande verlichting vervangen door led-verlichting en zijn er in het najaar van 2017 zonnepanelen aangeschaft.

Gedrevenheid

Door zijn positieve instelling, kennis en gedrevenheid lukt het de heer Westerink elke keer veel vrijwilligers bij de werkzaamheden te betrekken en te motiveren om de diverse werkzaamheden uit te voeren en een leefbaar en gedegen dorpshuis tebehouden. Hij is een belangrijke schakel tussen vrijwilligers en instanties.

De inzet voor het dopshuis is de afgelopen jaren niet gebleven bij bestuurszaken. Naast de bouwwerkzaamheden draaide de Nieuweroorder onder andere bardiensten, deed hij allerhande klusjes en nam hij zelfs de schoonmaak op zich.

Plaatselijk Belang

Ook bij Plaatselijk Belang Nieuweroord zit Westerink in het bestuur. Sinds 1991 als secretaris en in 2003 werd hij benoemd tot voorzitter. Hij doet dit met veel kennis en gedrevenheid in het belang van het dorp Nieuweroord, zo werd zaterdag uit de doeken gedaan. Zo heeft Westerink veel betekend voor De Boulevard, waarbij het voeren van gesprekken en het coördineren van de vele werkzaamheden bij hem in goede handen was. Ook de sluis in Nieuweroord is in dit project meegenomen.

De woningbouw in het dorp, het fietspad langs de Coevorderstraatweg, de ponyclub en het paasvuur zijn zomaar een paar voorbeelden waarvoor de voorzitter zich binnen Plaatselijk Belang heeft ingezet. Ook het verbinden van de verschillende verenigingen zoals de VVV, dorpshuis De Vuurkörf en Plaatselijk Belang zijn bij hem in goede handen.

Al 12 jaar is de Nieuweroorder ouderling en kerkrentmeester bij de hervormde gemeente De Brug. Ook hier had hij veel invloed zo bleek uit de speech: ‘Het college van kerkrentmeesters zet zich met name invoor de ‘stoffelijke’ zaken van de gemeente. Met veel kennis uit het zaken leven liet Hans Westerink een frisse wind door het college waaien, waardoor onderwerpen anders benaderd werden en nieuwe mogelijkheden werden aangeboord.’

Hans Westerink heeft ook hier de zorg over de het beheer van de drie gebouwen (twee kerken, één in Noordscheschut en één in Nieuweroord en een pastorie in Nieuweroord).

Regelmatig komen er diverse kleine onderhoudswerkzaamheden voorbij die gedaan moeten worden, maar er zijn ook grotere onderhoudstaken die moeten gebeuren. Hans Westerink is ook degene die de coördinatie voert over de grotere projecten.

Verder neemt hij de reguliere taak op zich om mee te draaien in de kerkelijke erediensten als dienstdoende kerkrentmeester zoals het collecteren en het om toerbeurt de gemeentelijke afkondigingen doen.

Westerink is niet alleen een fijne bestuurder, maar ook een fijn mens. ‘Op hem kan men altijd een beroep doen, niets is hem te veel en hij is altijd bereid om mee te helpen. Een positieve en bedreven persoonlijkheid en een meelevend bewoner van het dorp Nieuweroord.’

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.