abonneer nu
dossiers
De 8-jarige Sharleyne valt op 8 juni 2015 van flat de Arend in Hoogeveen...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
De Cascaderun is de jaarlijkse hardloopwedstrijd in Hoogeveen.
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Hoogeveen

Nominaties Jan Carmiggelt Prijs 2018 zijn bekend

Geplaatst op maandag 12 februari 2018 20:16
  • Blankvoorn 26. © Gerrit Boer

  • Het Loo 31 in Hoogeveen. © Gerrit Boer

  • Van Limburg Stirumstraat 19 © Gerrit Boer

  • Kastanjelaan 8. © Gerrit Boer

  • Blankvoorn 34. © Gerrit Boer

pinterestmail

Hoogeveen - Gemeente Hoogeveen en ArchitectuurPunt Drenthe hebben begin van dit jaar opgeroepen om onderscheidende woningen en woningbouwprojecten van particuliere opdrachtgevers die gebouwd zijn tussen 6 maart 2008 en nu in te zenden voor de Jan Carmiggelt Prijs, editie 2018. Inschrijven was tot en met 31 januari mogelijk.

De Jan Carmiggelt Prijs is sinds 1988 de architectuurprijs van de gemeente Hoogeveen. De prijs is genoemd naar Jan Carmiggelt, die van 1890 tot 1925 gemeente-architect was. Hij heeft met zijn tientallen ontwerpen een belangrijke stempel gedrukt op de bouwkunst in Hoogeveen. Voorbeelden van zijn hand zijn de Oranjebuurt, Brinkstraat 22 en 24.

De gemeente heeft de prijs ingesteld om opdrachtgevers te stimuleren extra aandacht te besteden aan de architectonische kwaliteit van woningen. In 2008 kreeg de markante bouw in Krakeel en Erflanden de prijs toegekend.

22 projecten voor Publieksprijs

Er zijn 22 projecten voor de publieksprijs voorgedragen. Deze projecten zijn allemaal verschillend van aard en staan op diverse plekken in de gemeente. Toekomstige opdrachtgevers kunnen aan de hand van deze lijst zeker inspiratie opdoen voor hun eigen ontwerp.

Op 7 februari heeft de jury- Annet Ritsema (Specht Architecten, Groningen), Bert Huisjes (Stedenbouwkundige, Nieuweroord) en Haiko Meijer (Onix NL) - de ingezonden projecten bezocht. Dat heeft geleid tot nominatie van 5 projecten voor de vakjuryprijs:

Blankvoorn 26 (Slot Architectuur, Ruurlo)

Blankvoorn 34 (De Tekenwerkplaats, Zwolle)

Het Loo 31 (De Stijll, Hoogeveen)

Kastanjelaan 8 (Dreessen Willemse Architecten, Heerlen) 

Van Limburg Stirumstraat 19 (De Stijll, Hoogeveen)

Nu is het aan het publiek om de publiekswinnaar te bepalen! Welk project is favoriet? Stemmen op een van de 22 projecten is mogelijk van 13 tot 20 februari op de website www.jancarmiggeltprijs.nl

De bekendmaking en uitreiking van de prijzen vindt plaats op 23 februari.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.