abonneer nu
dossiers
Lees hier alle nieuwtjes over het internationale Hoogeveen Schaaktoernooi.
Krijgt Assen of Hoogeveen de nieuwe kunstijsbaan in Drenthe? In dit doss...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
In Luchtpost vertelt Gerrit Boxem elke week een bijzonder luchtvaartverh...
Hoogeveen

Rondweg Hollandscheveld komt er nu echt

Geplaatst op dinsdag 13 februari 2018 08:01
  • © André Weima

pinterestmail

Hollandscheveld - ‘Ik giet oan’, zullen ze in Friesland zeggen. De schop gaat de grond in.’ Met deze woorden gaf wethouder Jan Steenbergen maandagmorgen het startsein van de werkzaamheden voor de rondweg om Hollandscheveld.

Net zoals bij de Elfstedentocht hebben de inwoners van Hollandscheveld lang moeten sidderen of de zo gewenste rondweg er nu wel of niet kwam. Steenbergen referreerde hier in zijn toespraak ook aan.

‘Na 40 jaar plannen maken is het eindelijk zover. We gaan de rondweg bij Hollandscheveld aanleggen. In die 40 jaar is er heel wat afgepraat. Dan was er geen geld. Dan werd de rondweg uitgesteld in afwachting van de aanleg van Riegmeer of er was wel geld op de begroting, maar besloot de gemeenteraad het anders te besteden. Hollandscheveld is heel lang aan het lijntje gehouden, maar nu gaat het echt door.’

Tomeloze inzet

Steenbergen roemde ook de inzet van Jan de Vries en Henk Zomer. Namens Plaatselijk Belang Hollandscheveld hebben zij zich tomeloos ingezet voor de rondweg. ‘Zonder Jan en Henk hadden we hier zeker niet gestaan.’ Steenbergen erkende dat er nog steeds vragen zijn over de aanleg van de weg. Zo zouden de omwonenden van de Albartsweg straks niet meer via de Langedijk snel naar Hollandscheveld kunnen en wordt de rondweg gefaseerd aangelegd omdat het bestemmingsplan bij het gedeelte van de rondweg aan de Riegshoogtendijk nog niet rond is. ‘Op al deze vragen zal de gemeente binnenkort antwoord geven, maar de veiligheid staat voorop’, aldus Steenbergen. ‘Het belangrijkste is dat we hier vandaag staan omdat we echt gaan beginnen met de aanleg van de rondweg.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.