abonneer nu
dossiers
De 8-jarige Sharleyne valt op 8 juni 2015 van flat de Arend in Hoogeveen...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
De Cascaderun is de jaarlijkse hardloopwedstrijd in Hoogeveen.
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Hoogeveen

CDA wil het kanaal terug in centrum Hoogeveen

Geplaatst op dinsdag 13 februari 2018 07:04
  • © Eigen foto

pinterestmail

​Hoogeveen - Het CDA wil dat het kanaal terug komt in de Alteveerstraat, in het centrum van Hoogeveen. Voor de partij is dit een speerpunt voor de verkiezingen.

Het kanaal met bijbehorende haven staat al jaren in de officiële visies van de gemeente, maar het CDA wil nu echt een concreet plan. Het kanaal moet de Hoogeveense historie als turfstad zichtbaar maken. Om dat onderwerp onder de aandacht te brengen, organiseren CDA’ers Erik-Jan Kreuze, Klaas Kroezen en Aaf-Tineke Bisschop een erfgoedwandeling.

Historie

Volgens Bisschop maakt een kanaal in het centrum Hoogeveen aantrekkelijker voor bezoekers en helpt het water op te vangen na extreme regenbuien. Maar het belangrijkste voor haar is dat de historie van Hoogeveen weer meer zichtbaar wordt. Ooit was Hoogeveen, met zijn talloze kanalen en bruggen, het Venetië van Nederland. Die naam zal Hoogeveen niet meer terug krijgen, maar met het kanaal in de Alteveerstraat kan het verhaal van oud Hoogeveen wel weer beter verteld worden, denkt Bisschop.

Erfgoedwandeling

Zaterdag 17 februari wordt het verhaal van oud Hoogeveen al verteld tijdens de erfgoedwandeling. Samen met de Historische Kring Hoogeveen, Die Luyden van ’t Hooge Veene en Stichting Drentse Praam heeft het CDA een route uitgestippeld. Al wandelend door het centrum van Hoogeveen wordt verteld over de geschiedenis. De route voert onder andere over het oude DOC-terrein, een speciale tijdelijke expositie over de Drentse turfvaart en naar de oude synagoge, waar een presentatie wordt gegeven door onderduikersmuseum De Duikelaar. Op verschillende plaatsen worden de wandelaars voorzien van eten en drinken.

De wandeling start om 10.00 uur bij de CDA-winkel aan de Hoofdstraat 107. Aanmelden kan nog tot 15 februari via info@samenthuisinhoogeveen.nl.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.