abonneer nu
dossiers
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
Het centrum staat 29 april voor de derde keer in het teken van Modestad ...
Bijzondere hobby's, iedereen doet wel wat leuks. De Hoogeveensche Couran...
Hoogeveen

Oprichters Salawaku smikkelen van taart

Geplaatst op Thursday 15 February 2018 12:59
pinterestmail

Hoogeveen De Taart van de Week van Bakkerij Mulder gaat deze week naar Stichting Salawaku. Deze stichting bestaat 40 jaar en dat wordt deze week uitgebreid gevierd.

Het thema van de feestweek is Duurzaamheid. Stichting TiranE verzorgt een aantal lezingen/workshops over duurzaamheid op de Molukken. Woensdag was de eerst en vrijdag volgen er nog twee. De eerste is tussen 14.00 tot 16.30 uur en de tweede van 19.30 tot 22.00 uur. Wanneer er voldoende belangstelling is, zal vrijdag ook een doorlopende film worden vertoond. Deze film gaat over de onafhankelijkheidstrijd van Indonesië en de gevolgen voor de Molukse Knil-militairen, die noodgedwongen naar Nederland werden overgebracht. Opgeven hiervoor kan via salawaku@freeler.nl.
 
De open dagen worden zaterdag afgesloten met Salawaku Culinair. Tussen 16.00 en 23.00 uur wordt er dan feestgevierd met Molukse hapjes en muziek. De taart werd in ontvangst genomen door penningmeester Bé Meinen en bestuurslid August Munster. Munster is een van de oprichters van Salawaku en tegenwoordig weer actief voor de stichting. Salawaku draagt de Taart van de Week op haar beurt weer op aan al haar oprichters.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.