abonneer nu
dossiers
Bijzondere hobby's, iedereen doet wel wat leuks. De Hoogeveensche Couran...
Het Scheper ziekenhuis wordt de locatie waar Treant vanaf dit najaar all...
De 8-jarige Sharleyne valt op 8 juni 2015 van flat de Arend in Hoogeveen...
Iedereen heeft wel een verhaal. Dat blijkt wel uit de rubriek De buren v...
Hoogeveen

Kunstijsbaan wordt met zwembad gebouwd

Geplaatst op vrijdag 9 maart 2018 00:07
  • Kunstijsbaan Hoogeveen © André Weima

pinterestmail

Hoogeveen – De kunstijsbaan in Hoogeveen wordt tegelijkertijd met een nieuw zwembad gebouwd. Dat heeft wethouder Jan Steenbergen donderdagavond onthuld aan de gemeenteraad. Het hele project moet ruim 31 miljoen euro gaan kosten. Het is nog steeds de bedoeling dat de nieuwe sportaccommodatie er op 31 december 2019 staat.

Begin deze week werd bekend dat de gemeente Maxx sports and events heeft gekocht. Nadat de gemeenteraad donderdagavond de geheimhoudingsplicht van de stukken haalde kon Steenbergen, bijgestaan door ambtenaar Martijn Schuring, openheid van zaken geven.

'Gemeente betaalt marktconforme prijs'

Steenbergen ging dan ook voor het eerst in op de beschuldiging van Max Jacobsen dat de gemeente de verkoop van het pand door zijn strot heel geduwd. ‘Het is uiteindelijk een akkoord geweest tussen Maxx, de gemeente en de bank. Daarbij is een marktconforme prijs betaald’, aldus Steenbergen. Jacobsen was boos dat de gemeente minder heeft betaald dan de WOZ-waarde van zijn pand. ‘De WOZ-waarde is lastig te bepalen omdat het een bedrijfspand is waar er niet veel van zijn. We kunnen dus onmogelijk een vergelijking maken zoals we met woonhuizen doen. Voor de WOZ-waarde hebben we de grondprijs plus de prijs voor de nieuwbouw van het pand genomen. Het pand was voor ons niet interessant. Het gaat ons alleen om de grond.’

Bouw is drie miljoen euro voordeliger

Vorig jaar heeft de gemeente een studie gedaan naar de mogelijkheden om ook een zwembad te bouwen bij de toekomstige ijsbaan. Uit dit onderzoek bleek dat het veel voordeliger is om de twee sportvoorzieningen gelijktijdig en als één  pand te bouwen. Dat gaat nu waarschijnlijk ook gebeuren. Het voordeel hiervan is 3 miljoen euro. Dit is maar goed ook, want donderdagavond werd ook bekend dat de geplande investering van 4 miljoen euro van bouwbedrijf BAM op juridische bezwaren stuit. Dit wordt nu opgevangen door het ‘bouwvoordeel’ en door de opbrengsten uit het obligatiefonds met een miljoen euro te vergroten.

Voor de zomer moeten de plannen zijn uitgewerkt, zodat daarna een Europese aanbesteding kan plaatsvinden. Het is nog steeds de bedoeling dat de ijsbaan op 31 december 2019 klaar is. Dat was een eis van de provincie bij de verstrekking van de vijf miljoen euro subsidie.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
REACTIES (2) Plaats een reactiereacties
profielfoto
9 Mar 2018 09:50
Ramon van der Goes
Marktconforme prijs...laat me niet lachen zeg! een sportcomplex met 6 buitentennisbanen, 4 binnenbanen, 2 squashbanen en een zeer mooie kantine. Alle sanitaire voorzieningen aanwezig etc. Waar koop je dat voor 750.000 euro???? en Hoogeveen heeft straks een ijsbaan en een nieuw zwembad, maar binnen tennissen, squashen kan niet in Hoogeveen. Denk dat er meer tennissers dan schaatsers in Hoogeveen wonen... Nee het is weer een prestige dingetje geworden net als de fantastische parkeergarage die altijd bijna leeg staat... toppie gemeente Hoogeveen!!
profielfoto
10 Mar 2018 09:35
J Haagsma
Wat doen we met de schaatshal, wanneer er geen ijs op de vloer ligt?
Gr. Jan.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.