abonneer nu
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Iedereen heeft wel een verhaal. Dat blijkt wel uit de rubriek De buren v...
Hoogeveen

Israëlreis krijgt vervolg

Geplaatst op maandag 12 maart 2018 08:25
  • © Joop Koekoek

pinterestmail

Hoogeveen - Vorig jaar is er vanuit de Christelijke Gereformeerde Kerk van Hoogeveen een interkerkelijke reis naar Israël georganiseerd.

Een groep van bijna dertig personen maakte van 19 tot 28 oktober 2017 onder leiding van ds. Lieuwejan van Dalen een tiendaagse rondreis door het Heilige Land: beginnend in Jeruzalem, doorgaand naar het zuiden (Dode Zee) en eindigend in Galilea.

Fantastische ervaring

‘Deze reis was voor iedereen een fantastische ervaring. De reizigers kwamen terug met onuitwisbare indrukken. Bovendien was het geweldig om met leden van tien verschillende kerken uit Hoogeveen (e.o.) samen ter plekke uit de Bijbel te lezen en te leren, en samen het christelijk geloof te delen. Dat creëerde een bijzondere band’, aldus ds. Van Dalen.

Vraag

Sindsdien krijgt ds. Van Dalen regelmatig de vraag: komt er nog eens zo’n interkerkelijke reis naar Israël? ‘Dat is mogelijk. De vraag is natuurlijk wel hoeveel ‘animo’ daar voor is. Want het ‘loont’ in meerdere opzichten om met een groep van ongeveer dertig personen zo’n rondreis te maken.’ Daarom wordt nu bekeken wie er voor zo’n rondreis interesse heeft. De gedachte is om opnieuw een tiendaagse rondreis door het land Israël te maken, of in het najaar van 2018, of in het voorjaar van 2019.

Wie belangstelling of vragen heeft, kan terecht bij de Israëlreizigers van vorig jaar (zie groepsfoto) of bij ds. Van Dalen via telefoonnummer: 0528-273993.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.