abonneer nu
dossiers
Iedereen heeft wel een verhaal. Dat blijkt wel uit de rubriek De buren v...
De 49-jarige Marcel Hoogerbrugge werd woensdag 20 december 2017 in zijn ...
Lees hier alles over de overval op Chinees-Indisch restaurant Lotus op d...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
Hoogeveen

Wereldwinkel inzamelpunt plastic doppen

Geplaatst op dinsdag 13 maart 2018 07:24
  • © Wereldwinkel

pinterestmail

Hoogeveen - De Wereldwinkel Hoogeveen is vanaf nu inzamelpunt van harde plastic doppen. Dat betekent dat mensen deze doppen in de winkel kunnen inleveren.

Ze zijn bedoeld voor de aanschaf van KNGF Geleidehonden. De inzameling wordt in Noord-Nederland georganiseerd door de Stichting Vrienden Doppen Actie Noord Nederland. De doppen (van bijvoorbeeld wasmiddel, wasverzachter ofuitbus) en dopjes (van onder andere melkpakken) en plastic deksels (zoals van pindakaas-of chocopastapotten) moeten schoon zijn en zonder papier of metaal. Julia Kuypers, medewerker van de Wereldwinkel, gaat zich bezighouden met de verdere afhandeling van de actie. Via haar zullen alle verzamelde doppen bij de ophaaldienst terecht komen. Het KNGF is een Nederlandse Stichting die honden opleidt tot blindengeleidehond voor blinde en zeer slechtziende mensen. In 2017 was de eindstand van de doppenactie: 34.727 euro.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.