abonneer nu
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Iedereen heeft wel een verhaal. Dat blijkt wel uit de rubriek De buren v...
In Luchtpost vertelt Gerrit Boxem elke week een bijzonder luchtvaartverh...
Hoogeveen

VV Noordscheschut Duurzaamste Sportvereniging van Drenthe

Geplaatst op dinsdag 13 maart 2018 13:17
  • Sportgala in De Tamboer. © André Weima

pinterestmail

Noordscheschut / Hoogeveen - Vv Noordscheschut is maandag op het Sportgala Drenthe uitgeroepen tot Duurzaamste Sportvereniging van Drenthe. De vereniging liet daarmee de andere twee genomineerden vv Witteveense Boys ’87 en de Havelter Tennisclub achter zich.

De verkiezing wordt jaarlijks gehouden in het kader van Drenthe Sport Duurzaam, een project waarbij Drentse sportverenigingen worden ondersteund bij het verduurzamen van hun sportgebouw of -terrein.

De verkiezing

De jury, bestaande uit gedeputeerde Tjisse Stelpstra, Hans de Lang, directeur-bestuurder van SportDrenthe en Reinder Hoekstra van de Natuur en Milieufederatie Drenthe, hebben aan de hand van een aantal criteria drie genomineerden geselecteerd. Er is gekeken naar de uitgevoerde maatregelen, de energie- en of gasbesparing en hoe de vereniging het verhaal van haar verduurzaming heeft uitgedragen; of de vereniging leden en omwonenden heeft betrokken.

VV Noordscheschut kwam hierbij als winnaar uit de bus. Deze vereniging heeft zich optimaal ingezet voor verduurzaming. Niet alleen functioneel, maar ook vergrootte de vereniging de bewustwording van energieverbruik bij haar leden. De vereniging biedt omwonenden en leden de mogelijkheid tot collectieve inkoop van zonnepanelen. Daarmee reikt het positieve verhaal verder dan de eigen vereniging. En dat is precies de gedachte achter het project Drenthe Sport Duurzaam.

Vol trots namen voorzitter Koob Benjamins en secretaris Jan-Willem Haar de bokaal van gedeputeerde Henk Jumulet in ontvangst. Benjamins: 'We hebben afgelopen jaren erg ons best gedaan om de vereniging toekomstbestendig te maken. Dat heeft ons veel opgeleverd, niet alleen een lagere energierekening, maar ook nieuwe verbinding met leden en omwonenden. We hebben de smaak te pakken en gaan verder met onze verduurzamingsreis, misschien wel tot 0 op de meter.'

Drenthe Sport Duurzaam

Verenigingen die aan de slag willen met het verduurzamen van hun sportaccommodatie worden in het project Drenthe Sport Duurzaam ondersteund. Naast een gratis energiescan wordt er advies gegeven en meegedacht in het schrijven van een plan van aanpak en het aanvragen van offertes, subsidies en de financiering. Voorwaarde voor deelname aan het project is dat het gaat om een buitensport zoals tennis, voetbal, hockey etc. De vereniging moet de accommodatie in eigen beheer en/of exploitatie hebben. Het project is een samenwerkingsverband van het Drents Energieloket, SportDrenthe en de Natuur en Milieufederatie Drenthe. 

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.