abonneer nu
dossiers
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
Krijgt Assen of Hoogeveen de nieuwe kunstijsbaan in Drenthe? In dit doss...
In Luchtpost vertelt Gerrit Boxem elke week een bijzonder luchtvaartverh...
Iedereen heeft wel een verhaal. Dat blijkt wel uit de rubriek De buren v...
Hoogeveen

Motorclub ten onrechte aan banden gelegd

Geplaatst op vrijdag 13 april 2018 12:22
  • Motor. © Pixabay.com

pinterestmail

Hoogeveen - De dwangsom die het college van B en W heeft opgelegd aan de ‘president’ uit Pesse van een motorclub is onterecht. Dat oordeelt de bezwaarschriftencommissie. Of het college gehoor gaat geven aan het advies wordt nog besloten, zo liet een woordvoerder van de gemeente vanmorgen weten.

De gemeente wil niet bevestigen dat het om bijeenkomsten van motorclub Satudarah gaat. Dit valt ook niet op te maken uit het geannonimiseerde schrijven van de bezwaarschriftencommissie. Het conflict sleept al een tijdje. De dwangsom werd vorig voorjaar door de gemeente opgelegd, nadat de burgemeester een rapport van de politie kreeg over de clubavonden die de club hield bij een pand op industrieterrein De Wieken. De politie had gezien dat 'members' van de motorclub aanwezig waren in full colour (clubhesjes). De burgemeester had dit rapport niet mogen gebruiken voor dit besluit, stelt de jurist die de Pessenaar bijstaat. Ook is er volgens hem geen sprake van een verstoorde openbare orde en veiligheid. De commissie is het daar mee eens.

De gemeente Hoogeveen heeft geen speciaal veiligheidsbeleid voor motorclubs, maar burgemeester Karel Loohuis liet vanmorgen wel weten erg scherp te zijn op de activiteiten van motorclubs binnen de gemeentegrens. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.