abonneer nu
dossiers
De 8-jarige Sharleyne valt op 8 juni 2015 van flat de Arend in Hoogeveen...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
De Cascaderun is de jaarlijkse hardloopwedstrijd in Hoogeveen.
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Hoogeveen

Kraamverzorgster komt bekenden tegen

Geplaatst op zondag 15 april 2018 10:03
  • © De Kraamvogel

pinterestmail

Hoogeveen - Kraamverzorgende Rina Hessels van De Kraamvogel had wel een heel bijzondere ervaring. Ze mocht bij een stel de kraamzorg verlenen aan een baby, waarvan ze dat van beide ouders ook al had gedaan.

‘Donderdag 29 maart werd ik opgeroepen voor een bevalling in Ziekenhuis Bethesda. Nadat ik de aanstaande ouders een hand had gegeven, schreef ik mijn naam op het wandbord. Een poosje later fluisterden de ouders met elkaar. En wat bleek....in hun beider babyboek hadden ze gezien dat hun kraamverzorgster Rina heette en ik was die Rina.

Ik had ook al een vermoeden, maar wilde daar nog niets over zeggen. Toen vroegen ze: Kan het zijn dat je 35 jaar geleden bij onze ouders ook de kraamverzorgster was? Bij zowel Marloes Schuiling als Maurice ten Kate heb ik 35 jaar geleden gekraamd. Bij de geboorte van hun tweede dochter Evi was ik er ook bij. Dat was een bijzondere ervaring.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.