abonneer nu
dossiers
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
Krijgt Assen of Hoogeveen de nieuwe kunstijsbaan in Drenthe? In dit doss...
In Luchtpost vertelt Gerrit Boxem elke week een bijzonder luchtvaartverh...
Iedereen heeft wel een verhaal. Dat blijkt wel uit de rubriek De buren v...
Hoogeveen

Nieuwsite RegioHoogeveen gaat definitief uit de lucht

Geplaatst op maandag 16 april 2018 14:13
  • © RegioHoogeveen

pinterestmail

Hoogeveen - Na vijftien jaar burgerjournalistiek heeft het bestuur van RegioHoogeveen besloten te stoppen. De elan is eruit, zo melden de bestuursleden op hun site. Per 1 mei gaat de site uit de lucht.

'Wanneer je een nieuwswebsite als Regiohoogeveen.nl goed wilt laten draaien, moet je hier 7 dagen in de week mee bezig zijn', aldus André Koobs van het bestuur. 'De elan is eruit. De prioriteiten van de bestuursleden liggen de laatste tijd meer bij hun relatie, gezin en reguliere werk. De prioriteit kwam hierdoor steeds minder bij Regiohoogeveen.nl te liggen waardoor het soepel en goed laten draaien van Regiohoogeveen.nl in gevaar kwam.'

De huidige site, inclusief archief, verdwijnt compleet. Een paar vrijwilligers van Regiohoogeveen.nl gaan door onder een andere naam en met een eigen website.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
REACTIES (1) Plaats een reactiereacties
profielfoto
17 Apr 2018 19:42
J Spaans
Jammer dat de website Regio Hoogeveen verdwijnt. Het is een verarming voor de lokale nieuwsvoorziening, juist in een tijd dat het belangrijk is het lokale bestuur en de gemeenteraden kritisch te volgen. De leemte die ontstaat zal niet worden opgevuld door andere lokale media, omdat de drempel voor opiniestukken te hoog is. Misschien is dat te somber gesteld en zal het aantal reacties op de website van de Hoogeveensche Courant sterk toenemen, maar dat betwijfel ik.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.