abonneer nu
dossiers
In Luchtpost vertelt Gerrit Boxem elke week een bijzonder luchtvaartverh...
Lees hier alles over de overval op Chinees-Indisch restaurant Lotus op d...
Lees hier alle nieuwtjes over het internationale Hoogeveen Schaaktoernooi.
Vind hier alle artikelen over de Open Bedrijvendag in Hoogeveen.
Hoogeveen

Receptenwedstrijd wilde groene smoothies

Geplaatst op donderdag 17 mei 2018 08:15
  • De fruitsmoothies worden bereid met vers fruit © Eigen foto

pinterestmail

ASSEN - Op woensdag 9 mei is ‘De Wilde Groene Smoothies Receptenwedstrijd’ afgetrapt. Onkruid is gezond en je kunt er heerlijke smoothies mee maken. Brandnetels en zevenblad groeien gewoon in de tuin, maar hoe smaakt het en wat is de beste combinatie? Dat is de vraag voor de wedstrijd.

Onkruidrecepten kunnen gedeeld worden op www.zonderisgezonder.nl, alle recepten maken kans om in een echt receptenboek terecht te komen. Daarnaast maken deelnemers kans op een blender. Inzenden kan tot 4 juni.

Drinkwater

Chemische bestrijdingsmiddelen zijn misschien makkelijk en snel, maar ze zijn schadelijk voor het milieu. Nu kunnen we nog goed drinkwater maken van onze voorraad schoon grondwater. Door minder bestrijdingsmiddelen te gebruiken, zorgen we ervoor dat volgende generaties dat ook kunnen. Er zijn veel manieren om onkruid op een milieuvriendelijke manier te bestrijden.

Zonder is gezonder is een initiatief van drinkwaterbedrijf WMD, de Drentse waterschappen en gemeenten, de provincie Drenthe, IVN en waterbedrijf Groningen om het grond- en oppervlaktewater schoon te houden voor nu en de toekomst.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.