abonneer nu
dossiers
Lees hier alle nieuwtjes over het internationale Hoogeveen Schaaktoernooi.
Krijgt Assen of Hoogeveen de nieuwe kunstijsbaan in Drenthe? In dit doss...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
In Luchtpost vertelt Gerrit Boxem elke week een bijzonder luchtvaartverh...
Hoogeveen

Ex-militair krijgt waarschuwing voor kindermishandeling

Geplaatst op dinsdag 15 mei 2018 22:04
  • © Eigen foto

pinterestmail

Hoogeveen – Voor het mishandelen van zijn dochter veroordeelde de rechtbank in Assen een 41-jarige Hoogevener dinsdag tot zestig uur voorwaardelijke werkstraf met twee jaar proeftijd.

De ex-militair sloeg het meisje tussen haar 10e en haar 14e als ze in zijn ogen een grote mond had. Ook draaide hij wel eens haar arm hardhandig op haar rug. 

Psychische problemen

De officier van justitie eiste twee weken geleden een deels voorwaardelijke straf. De rechtbank vond een onvoorwaardelijke straf niet nodig, als de man zich maar door de reclassering laat begeleiden en zich laat behandelen voor zijn psychische problemen.

Hij heeft trauma’s overgehouden aan zijn uitzending naar Bosnie, vertelde hij tijdens de rechtszaak. Zijn opvoeding had veel weg van de omgangsvormen binnen Defensie: streng en autoritair. De man omschreef het geweld dat hij gebruikte als corrigerende tikken. 

'Opvoedkundige onmacht'

De rechtbank oordeelde anders. Die vond het ontoelaatbaar en oordeelde dat het gedrag van de man voortkwam uit 'opvoedkundige onmacht'. Nadat het meisje naar de politie was gestapt in 2016, werden zij en haar broertje uit huis geplaatst.

De Hoogevener werd aanvankelijk ook verdacht van geweld tegen het jongetje, maar daarvoor was volgens de rechtbank te weinig bewijs. (ADP)

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
REACTIES (1) Plaats een reactiereacties
profielfoto
16 Mei 2018 15:10
Stephen Williams
HEB JE EEN LENING NODIG?
HOU UW FINANCIËLE LAST NIET VOOR UWZELF CONTACT MET ONS OP ALLE SOORTEN LENINGEN VOOR EEN LAGER BELANG VAN 2% (stephenswillsloan@gmail.com)

Onze leningen zijn goed verzekerd voor maximale veiligheid is onze prioriteit. Ons belangrijkste doel is om u te helpen de service te krijgen die u verdient, ons leningprogramma is het snelst. We verstrekken leningen in elke valuta naar keuze {Us Dollar, pounds, Euro, Dinar, etc} en een looptijd van 1 tot 30 jaar om de lening terug te betalen (veilig en onbeveiligd).

Heb je een lening nodig en heb je een lage credit score, Heb je het moeilijk om leningen te krijgen?
van lokale banken en andere financiële instellingen? oplossing voor uw financiële probleem is STEPHEN WILLIAMS LENGT FIRM. De algemene voorwaarden zijn zeer redelijk en attent.

We bieden een breed scala aan financiële diensten, waaronder: Kerstleningen, Zakelijke leningen, Schuldconsolidatieleningen, Persoonlijke leningen, Autoleningen, Hotelleningen, Studieleningen, Home Refinancing-leningen met een lage rente van 2% per annulering voor particulieren, bedrijven en bedrijfsorganen.

Geïnteresseerde kandidaten moeten contact met ons opnemen via e-mail: stephenswillsloan@gmail.com. Toepassen en vrij zijn van financiële slavernij.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.