abonneer nu
dossiers
De 8-jarige Sharleyne valt op 8 juni 2015 van flat de Arend in Hoogeveen...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
De Cascaderun is de jaarlijkse hardloopwedstrijd in Hoogeveen.
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Hoogeveen

Ex-militair krijgt waarschuwing voor kindermishandeling

Geplaatst op dinsdag 15 mei 2018 22:04
  • © Eigen foto

pinterestmail

Hoogeveen – Voor het mishandelen van zijn dochter veroordeelde de rechtbank in Assen een 41-jarige Hoogevener dinsdag tot zestig uur voorwaardelijke werkstraf met twee jaar proeftijd.

De ex-militair sloeg het meisje tussen haar 10e en haar 14e als ze in zijn ogen een grote mond had. Ook draaide hij wel eens haar arm hardhandig op haar rug. 

Psychische problemen

De officier van justitie eiste twee weken geleden een deels voorwaardelijke straf. De rechtbank vond een onvoorwaardelijke straf niet nodig, als de man zich maar door de reclassering laat begeleiden en zich laat behandelen voor zijn psychische problemen.

Hij heeft trauma’s overgehouden aan zijn uitzending naar Bosnie, vertelde hij tijdens de rechtszaak. Zijn opvoeding had veel weg van de omgangsvormen binnen Defensie: streng en autoritair. De man omschreef het geweld dat hij gebruikte als corrigerende tikken. 

'Opvoedkundige onmacht'

De rechtbank oordeelde anders. Die vond het ontoelaatbaar en oordeelde dat het gedrag van de man voortkwam uit 'opvoedkundige onmacht'. Nadat het meisje naar de politie was gestapt in 2016, werden zij en haar broertje uit huis geplaatst.

De Hoogevener werd aanvankelijk ook verdacht van geweld tegen het jongetje, maar daarvoor was volgens de rechtbank te weinig bewijs. (ADP)

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.