abonneer nu
dossiers
De 8-jarige Sharleyne valt op 8 juni 2015 van flat de Arend in Hoogeveen...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
De Cascaderun is de jaarlijkse hardloopwedstrijd in Hoogeveen.
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Hoogeveen

Boete voor beledigen stadswachten

Geplaatst op woensdag 16 mei 2018 13:27
  • © Pixabay

pinterestmail

ASSEN/HOOGEVEEN - Een voormalig inwoner van Hoogeveen heeft door de rechtbank in Assen een geldboete van 600 euro opgelegd gekregen voor het beledigen van twee stadswachten.

De 32-jarige man woont inmiddels in Den Haag, maar fietste op 5 december 2015 langs twee stadswachten die in Hoogeveen auto’s stonden te beboeten. 'Goed bezig. Vind je dat nou lekker om andere mensen erbij te naaien?', riep hij naar de twee. De boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaren) probeerden nog het gesprek met hem aan te gaan, maar de man reageerde met allerlei beledigingen met kanker erin verwerkt.

‘Karma is een bitch’

Volgens de oud-Hoogevener is dat echter onzin. 'Mijn vader is drie jaar geleden overleden aan kanker. Ik heb alleen maar gezegd dat je niet zomaar mensen moet bekeuren, want ‘karma is een bitch’. Daar geloven we in mijn land in. Ik heb gezegd dat je dan een ongeluk of een ziekte als kanker kunt krijgen. Dat was dom van me', verklaarde de man die geboren is in Koeweit.

Voor de beledigingen legde de rechter hem een boete van 600 euro op, waarvan 200 euro voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. (ADP)

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.