abonneer nu
dossiers
De 8-jarige Sharleyne valt op 8 juni 2015 van flat de Arend in Hoogeveen...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
De Cascaderun is de jaarlijkse hardloopwedstrijd in Hoogeveen.
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Hoogeveen

Wel veroordeling, geen straf voor hennepkwekerij in Hoogeveen

Geplaatst op woensdag 16 mei 2018 14:05
  • © -

pinterestmail

Assen / Hoogeveen – Een 41-jarige Amerikaan zonder vaste woon- en verblijfplaats en een 31-jarige vrouw uit Deventer zijn door de rechter in Assen wel veroordeeld voor het hebben van een hennepkwekerij in Hoogeveen, maar hebben geen straf opgelegd gekregen.

Begin 2016 bracht de dierenpolitie een bezoek aan de woning van de vrouw in Hoogeveen. Omdat ze een kind alleen in de woonkamer zagen en niemand open deed, schakelden zij de politie in. Binnen zagen de agenten een joint liggen en roken ze een hennepgeur. Aan de 41-jarige man vroegen ze of ze in huis mochten rondkijken. Op zolder troffen ze zo’n 24 hennepplanten aan.

Alle perken te buiten

Het voormalige stel had samen vier zaadjes voor hennepplanten gekocht. Volgens de advocaat van de vrouw was ze zich niet bewust van het aantal planten op zolder en dacht ze dat uit vier zaadjes ook vier planten zouden komen. De man verzorgde de planten. Daarnaast hekelde de advocaat het politieoptreden. Volgens haar had de politie geen wettelijke grondslag om binnen te treden. “Niemand verkeerde in nood en het kind zat rustig te spelen in een afgesloten ruimte. Hoe de politie te werk is gegaan vind ik alle perken te buiten gaan.”

Doorzoeking was onrechtmatig

Ook de rechter beoordeelde de doorzoeking als onrechtmatig. Wel zag ze voldoende bewijs voor een veroordeling, omdat beide verdachten hebben bekend. Ze hield echter rekening met het politieoptreden en besloot daarom geen straf op te leggen.  (ADP)

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.