abonneer nu
dossiers
De 8-jarige Sharleyne valt op 8 juni 2015 van flat de Arend in Hoogeveen...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
De Cascaderun is de jaarlijkse hardloopwedstrijd in Hoogeveen.
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Hoogeveen

Oproep: protestdemonstratie sluiting verloskunde

Geplaatst op woensdag 16 mei 2018 15:10
  • © Treant Zorggroep

pinterestmail

Hoogeveen - Het is weer tijd voor actie. Dat vindt de SP Hoogeveen, gesteund door GroenLinks en Gemeentebelangen. Daarom is er zaterdag 19 mei er een demonstratie tegen de voorgenomen sluiting van de afdeling Verloskunde bij ziekenhuis Bethesda.

Het verzamelpunt is om 11.00 uur voor het raadhuis. Vervolgens vertrekt de stoet om 11.30 uur naar Bethesda, waar de organiserende partijen tegen vijf voor twaalf verwachten aan te komen.

'Al langere tijd zijn er binnen de ziekenhuizen van Treant problemen op de kraamafdeling in Emmen. De Raad van Bestuur maakte afgelopen dinsdag bekend deze problemen nu op te willen lossen door de zorg in Emmen te concentreren', aldus Philip Oosterlaak van SP Hoogeveen. 'Dit betekent echter dat honderden ouders en kinderen niet meer gewoon in Hoogeveen of Stadskanaal terecht kunnen, maar uit zullen moeten wijken naar andere ziekenhuizen in de regio in geval van calamiteiten.
Bovendien komt de toekomst van Bethesda als volwaardig ziekenhuis nog meer onder druk te staan.'

Potten, pannen, toeters en bellen

De SP heeft daarom het initiatief genomen voor een protestdemonstratie en nodigt iedereen uit hieraan deel te nemen. Inmiddels hebben ook GL en Gemeentebelangen laten weten mee te doen. Naar verwachting volgen ook de andere partijen en organisaties. Vanaf 11.00 uur zijn er enkele korte toespraken voor het raadhuis. Om 11.30 uur gaat het richting Bethesda.
Oosterlaak roept op: 'Neem potten en pannen, toeters en bellen mee om het protest tijdens de tocht ook duidelijk te laten horen.'

 
 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.