abonneer nu
dossiers
In Luchtpost vertelt Gerrit Boxem elke week een bijzonder luchtvaartverh...
Lees hier alles over de overval op Chinees-Indisch restaurant Lotus op d...
Lees hier alle nieuwtjes over het internationale Hoogeveen Schaaktoernooi.
Vind hier alle artikelen over de Open Bedrijvendag in Hoogeveen.
Hoogeveen

Leerlingen RvEC winnen prijs op Jeugdwatercongres

Geplaatst op woensdag 13 juni 2018 15:14
  • Leerlingen doen een proef tijdens het Jeugdwatercongres. © Roelof van Echten College

pinterestmail

Assen -Ruim 150 technasiumleerlingen van het Roelof van Echten College en drie andere scholen uit Drenthe en Groningen waren afgelopen week aanwezig bij het Jeugdwatercongres. Diverse bedrijven vertelden daar over van alles dat met water te maken heeft en leerlingen mochten zelf ook proefjes doen.

Waterschap Drents Overijsselse Delta daagde RvEC-leerlingen uit om een waterprobleem op te lossen. Dankzij creatieve ideeën en sterke presentaties sleepten de leerlingen een oorkonde voor het meest compleet uitgewerkte product en de tweede plek bij de publieksprijs in de wacht.

Het Jeugdwatercongres werd vrijdag 8 juni georganiseerd door IVN Regio Noord, in samenwerking met de provincies Drenthe en Groningen en de waterschappen Drents Overijsselse Delta, Hunze en Aa’s en Noorderzijlvest. Het congres werd afgetrapt met een welkomstwoord door gedeputeerde Henk Jumelet. Plasticsoepsurfer Merijn Tinga volgde hem op met een indrukwekkend verhaal over het probleem van plastic in het water. Natuurlijk mochten de leerlingen zelf ook de handen uit de mouwen steken. Zo maakten ze badzout of shampoo, bekeken ze de wereld door een VR-bril en zagen ze via augmented reality een nieuw ontwerp van onder andere een zwembad.

Technasium

Het RvEC was uitgenodigd door waterschap Drents Overijsselse Delta. Technasiumleerlingen zijn door het waterschap ingeschakeld om een probleem op te lossen. De leerlingen hebben ontwerpen gemaakt van oplossingen om de piekbelasting van het riool tijdens zware regenval te verminderen. De twee beste ideeën werden vrijdag gepresenteerd aan een vakjury. Beide teams gaven een sterke presentatie en wisten met hun verhaal over wateropslag, -afvoer, -hergebruik en energiewinning uit regenwater de oorkonde voor het meest compleet uitgewerkte product in de wacht te slepen. Daarnaast haalden ze een tweede plek bij de publieksprijs. Een mooie prestatie van de technasiumleerlingen van het RvEC.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.