abonneer nu
dossiers
De 8-jarige Sharleyne valt op 8 juni 2015 van flat de Arend in Hoogeveen...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
De Cascaderun is de jaarlijkse hardloopwedstrijd in Hoogeveen.
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Hoogeveen

Kanskaarten gaan weer rond in Hollandscheveld

Geplaatst op woensdag 13 juni 2018 14:19
  • xx © Jan de Vries

pinterestmail

Hollandscheveld - Plaatselijk Belang Hollandscheveld en de dorpscoöperatie zijn in februari gestart met de kanskaartenactie. Het gaat er met deze actie om dat iedereen de financiële ondersteuning krijgt waarop hij of zij recht heeft. Er zijn drie rondes geweest en de vierde ronde is gisteren gestart.

Na deze week is de kanskaart in totaal op 1141 adressen bezorgd en door de ruim 30 vrijwilligers ook weer opgehaald. Van de 928 adressen in de eerste 3 rondes zijn 66 kanskaarten terugontvangen. Dat is ruim t procent. De dorpsregisseur verdeelt de terugontvangen kanskaarten onder een aantal vrijwilligers. Zij nemen daarna contact op met de betrokkenen om samen naar oplossingen te zoeken. Samen worden ook formulieren ingevuld om in aanmerking te komen voor bepaalde subsidieregelingen.

De beide eerste rondes hebben al een aantal positieve resultaten opgeleverd. De reacties van de bezochte bewoners over dit initiatief waren zonder uitzondering heel positief. Er wordt naar gestreefd om tegen het einde van dit jaar alle huisadressen in Hollandscheveld bezocht te hebben.

Vragenlijst

Daarnaast zijn ruim een week geleden huis-aan-huis vragenlijsten bezorgd. Er wordt hierop een beperkte aantal vragen gesteld over de rol en het functioneren van de dorpscoöperatie met een dorpsregisseur in het dorp, die zowel de Wmo-ondersteuning als vrijwillige hulp kan regelen. Ook wordt er gevraagd of de dorpscoöperatie met het inzetten van al haar vrijwilligers bijdraagt aan de saamhorigheid in het dorp.

De ingevulde vragenlijsten kunnen nog tot 16 juni worden teruggestuurd of ingeleverd bij de beide supermarkten of in dorpscentrum ’t Anker. Hoewel er al een flink aantal formulieren zijn terugontvangen rekent het bestuur van de dorpscoöperatie erop dat de piek in de komende week komt te liggen. Het bestuur van de dorpscoöperatie vindt het van het allergrootste belang om te weten hoe groot het draagvlak na het 3-jarige experiment is en hoe de inwoners denken over het functioneren van de dorpscoöperatie. Zeker nu het gemeentebestuur binnenkort een besluit moet nemen hoe het na 1 oktober verder moet gegaan. Daarom hoopt bestuur dat zo veel mogelijk inwoners van Hollandscheveld de vragenlijst invullen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.