abonneer nu
dossiers
De 8-jarige Sharleyne valt op 8 juni 2015 van flat de Arend in Hoogeveen...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
De Cascaderun is de jaarlijkse hardloopwedstrijd in Hoogeveen.
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Hoogeveen

Fluitenberg staat vier dagen in teken van dorpsfeest

Geplaatst op woensdag 13 juni 2018 12:42
  • Marc Vrolijk gaat op zoek naar échte VIPS. © Marc Vrolijk

pinterestmail

Fluitenberg - Fluitenberg viert deze week feest. Het dorpsfeest begint vandaag en duurt tot en met 16 juni. De meeste activiteiten vinden plaats in de feesttent.

Blind volleybal

De festiviteiten beginnen vandaag om 19.00 uur met blind volleybal. Dit onderwerp telt mee voor de stratenzeskamp. De Raatakkers doet dit jaar als nieuwe straat voor de eerste keer mee aan dit sportieve onderdeel. Ook is vanavond de keuring van de straatversiering.

Morgenavond wordt het programma hervat met kaarten voor de zeskampteams, maar ook is vrije deelname mogelijk. Het gaat om klaverjassen en jokeren. Aanvang 19.30 uur.

De officiële opening van het dorpsfeest is vrijdag om 18.30 uur. De opening wordt verricht door Ina Prins, voorzitter van Dorpsbelangen Fluitenberg.

Aansluitend trekt een kinderoptocht door het dorp. Om 19.30 uur begint Fluitenberg Got’s Talent voor de jeugd, om ongeveer 21.00 uur gevolgd door de stratenplayback. Dit onderdeel zorgt elk jaar voor een volle tent. De avond wordt afgesloten met muziek van een dj.

Zeskamp

De zaterdag staat traditiegetrouw in het teken van de zeskamp. Aanvang 10.00 uur. Rond 16.00 uur worden de spelen afgesloten. Daarnaast zijn er zaterdagochtend activiteiten voor de kinderen, georganiseerd door de activiteitencommissie. Na afloop van de zeskamp vindt de prijsuitreiking plaats.

Tijdens het dorpsfeest is er een zweefmolen aanwezig. Daarnaast is er dit jaar ook een schiettent. Ranja wordt gratis beschikbaar gesteld door de pachters van dorpshuis ‘t Overschotje, André en Gea Baas. Op zaterdagmiddag worden suikerspinnen uitgedeeld, beschikbaar gesteld door de klootschietvereniging.

Vrolijke V.I.P. Show

Zaterdag om 20.00 uur start de Vrolijke V.I.P. Show met een act bij de entree en aansluitend diverse optredens waarin Fluitenbergse thema’s zijn verwerkt. In deze show gaat Marc Vrolijk op zoek naar échte VIPS. Waar Bekende Nederlanders zichzelf doorgaans als VIPS beschouwen beweert Marc het tegendeel. Met kwinkslagen en absurde vergelijkingen komt hij tot de conclusie dat de echte VIPS in de zaal zitten. Betrokken mensen, dorpsgenoten, personeel, vrijwilligers of familie, maken het verschil.

Empire

Rond 21.30 uur beklimt de band Empire het podium. Vorig jaar was deze band ook van de partij in Fluitenberg. Het optreden was zo’n succes, dat is besloten Empire terug te laten keren ter afsluiting van het dorpsfeest.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.