abonneer nu
dossiers
In Luchtpost vertelt Gerrit Boxem elke week een bijzonder luchtvaartverh...
Lees hier alles over de overval op Chinees-Indisch restaurant Lotus op d...
Lees hier alle nieuwtjes over het internationale Hoogeveen Schaaktoernooi.
Vind hier alle artikelen over de Open Bedrijvendag in Hoogeveen.
Hoogeveen

Hoogeveen staat in het teken van beachvolleybal

Geplaatst op woensdag 13 juni 2018 14:53
  • © Andre Weima

pinterestmail

Hoogeveen - Hoogeveen staat de komende periode voor een groot deel in het teken van beachvolleybal. Van 20 juni tot en met 23 juni vinden er in Hoogeveen maar liefst drie beachvolleybaltoernooien op verschillende locaties plaats.

Van 20 tot en met 22 juni wordt er bij Het Activum gespeeld en op 23 juni houdt Grand Café Het Postkantoor een beachvolleybaltoernooi. Ook op 23 juni vindt bij het zwembad De Dolfijn een toernooi voor tweetallen, als onderdeel van het Jeugd Beach Circuit, plaats.

Drie toernooien in beachvolleybalweek

Op 20 juni begint de beachvolleybalweek van Hoogeveen bij Het Activum met een driedaags toernooi, dat in de afgelopen jaren in Maxx sport and events werd gehouden. Het toernooi wordt georganiseerd door organisatiebureau Toss BV uit Haulerwijk. Er hebben zich zo’n veertig teams van vier spelers opgegeven en er wordt op drie verschillende niveaus gevolleybald. Op zaterdag 23 juni houdt Grand Café Het Postkantoor een beachvolleybaltoernooi aan het Van Echtenplein. Het is een toernooi voor mixed teams en wordt afgesloten met een gezamenlijke barbecue.

De Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo) houdt elk jaar haar landelijke beachvolleybalcircuit voor jeugd en volwassenen. Op zaterdag 23 juni is het zand bij zwembad De Dolfijn voor het Junior Beach Circuit (JBC). In elke regio worden er toernooien gehouden en van elke regio gaan de vier beste duo’s naar de finale, die op het strand van Scheveningen wordt gehouden. Sander Bezoen en Stijn de Ruijter van beachteam De Dolfijn uit Hoogeveen hebben de finale al drie keer gehaald en het duo heeft helemaal de smaak te pakken en probeert dit seizoen opnieuw de finale te bereiken. ‘We zijn drie jaar geleden begonnen en sindsdien trainen we twee keer in de week op de beachvelden bij De Dolfijn. Vorig jaar trainden er zes teams mee en nu hebben we negen teams met leden van Smash Beilen, VCZ en Olhaco,’ zegt Sander Bezoen.

'Jongens blijven achter'

Het Jeugd Beach Circuit van de NeVoBo strijkt zaterdag 23 juni neer op het strand van zwembad De Dolfijn en het deelnemersveld bestaat uit jongens en meisjes van dertien tot en met negentien jaar. Momenteel hebben zich al 26 duo’s opgegeven, maar belangstellenden kunnen zich nog opgeven en dat kan nog tot en met 18 juni. ‘Er is momenteel een poule van twaalf meisjesteams in de leeftijd onder zeventien jaar,’ zegt trainer Arjan Bezoen. ‘Daarbij is nog ruimte voor meer teams. Er zijn tien teams van meisjes onder vijftien jaar en twee teams van meisjes onder negentien jaar. Daarnaast is er tot nu toe een jongensteam onder zeventien en een jongensteam onder negentien jaar. De jongens blijven duidelijk achter en in die laatste categorieën kunnen nog teams geplaatst worden.’

Seizoen eindigt in Scheveningen

Op zaterdag 7 juli zijn de volwassen volleyballers en volleybalsters aan de beurt tijdens het Nationaal Beach Circuit (CBN) op de velden bij De Dolfijn in Hoogeveen. ‘Er zijn daarbij vier divisies en als je begint moet je instappen in de derde divisie,’ zegt Sander Bezoen. ‘Dit is een nationale beachvolleybalcompetitie en tijdens de toernooien kun je punten verzamelen en kan je promoveren naar een hogere divisie. Als je in de derde divisie begint, betekent dat niet dat je alleen tegen spelers uit de derde divisie speelt. Nee, het kan zijn dat je spelers treft uit de eerste klasse en de promotieklasse.’ Er hebben zich tot nu toe twee mannenteams en twee vrouwenteams opgegeven en er is dus nog ruimte genoeg voor nieuwe teams. Belangstellenden kunnen zich opgeven via www.zelfbeachen.nl. Vorig jaar werd het toernooi voor het eerst in Hoogeveen gehouden en de organisatie werd bedolven onder de complimenten van onder andere de NeVoBo. ‘Ja, dat was een enorm succes. De deelnemers waren lyrisch over het toernooi en ze noemden het het beste toernooi tot nu toe. Het liep allemaal fantastisch en het was erg gemoedelijk. Iedereen beleefde gewoon veel plezier aan beachvolleybal,’ zegt Sander. Sander en vader Arjan Bezoen wonen in Hoogeveen en spelen in Heren 2 bij Smash in Beilen. In de zomer spelen ze beachvolleybal in Hoogeveen en hun bedoeling is een beachvolleybalvereniging op te richten. Het beachvolleybalseizoen duurt van mei tot en met augustus en op 16 augustus zijn de finales in Scheveningen. In die periode kunnen leden een of twee keer in de week trainen onder leiding van Arjan Bezoen en Mark de Ruijter en aan toernooien deelnemen.

‘We willen meer mensen enthousiast maken voor beachvolleybal. Het is nu voornamelijk een meisjesaangelegenheid en we hopen vooral jongens enthousiast te maken voor beachvolleybal, want het is een fantastische sport. Het is heel wat anders dan volleyballen in de zaal. Belangstellenden die graag lid willen worden van het beachteam De Dolfijn kunnen zich aanmelden via beachteamdedolfijn@hotmail.com’, zegt Arjan Bezoen.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.