abonneer nu
dossiers
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
Het centrum staat 29 april voor de derde keer in het teken van Modestad ...
Bijzondere hobby's, iedereen doet wel wat leuks. De Hoogeveensche Couran...
Hoogeveen

Richard Drost neemt afscheid van Tamboerpassage

Geplaatst op dinsdag 10 juli 2018 13:04
  • Richard Drost tijdens zijn laatste ‘schoonmaaktour’ © Arie Veldman

pinterestmail

Hoogeveen - Richard Drost heeft onlangs zijn laatste ‘schoonmaaktour’ gemaakt door winkelcentrum Tamboerpassage. Bijna 10 jaar is Richard huismeester/beheerder van de overdekte winkelpassage geweest.

Mede dankzij hem, straalde de passage, aldus de ondernemers. De gemeentereiniging onderhoudt de passage niet, in tegenstelling tot andere winkelstraten, maar Richard zorgde er elke dag weer voor het onderhoud van de vloeren, ramen, prullenbakken, verlichting, de themaversiering, dakgoten et cetera. Met altijd een goed humeur was hij aan het werk voor ‘zijn kindje’, zoals hij de Tamboerpassage noemde.

Opvolger

Helaas moest hij, vanwege gezondheidsredenen, afscheid nemen. Gelukkig is er een opvolger gevonden in zijn dochter Wilma. Zij reed al vaak mee op de schoonmaakmachine en heeft hetzelfde karakter als haar vader: hard werken, niet op de klok kijken, de passage moet de volgende dag er weer goed en schoon onderhouden bijliggen.

Vorige week zaterdag was de afscheidsborrel, voor familie, bekenden en winkeliers. Arie Veldman dankte Richard namens de winkeliers en de Vereniging van Eigenaren voor zijn altijd grote inzet. ‘Elke dag weer, 24 uur per dag, klaarstaan voor alles in en rondom en achter de schermen van de passage. Midden in de nacht was hij present wanneer het alarm afging en zelfs als ‘ordehouder’ sprak hij jongeren aan op hun gedrag in de passage’, aldus Veldman.

Er is volop vertrouwen in Wilma dat zij op een gelijke manier zorgdraagt voor de passage. Symbolisch werd de sleutel van de schoonmaakmachine aan haar overgedragen. Samen met zijn kleinkinderen op de schoonmaakmachine maakte Richard zijn laatste ereronde ‘schoonmaaktour’.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.