abonneer nu
dossiers
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
Het centrum staat 29 april voor de derde keer in het teken van Modestad ...
Bijzondere hobby's, iedereen doet wel wat leuks. De Hoogeveensche Couran...
Hoogeveen

Raad stemt in met komst ijsbaan/zwembad

Geplaatst op donderdag 12 juli 2018 23:32
  • © Gemeente Hoogeveen

pinterestmail

Hoogeveen – De gemeenteraad van Hoogeveen heeft met grote meerderheid (23 tegen 6) ingestemd met de komst van de kunstijsbaan/zwembad. Daarmee gaat het licht voor het project voorlopig op groen.

Zes raadsleden vonden de financiële risico’s te groot. De andere partijen vonden de toezeggingen van de wethouder dat er zonder duidelijkheid over de financiën geen schop de grond ingaat genoeg. De tegenstemmen kwamen van de SGP- en PvdA-fracties en de leden Bouius en Bisschop van het CDA en Rutgers van D66.

Korfballers kunnen hun sport blijven uitoefenen

Vooraf was nog gediscussieerd over twee amendementen. De SGP wilde dat de raad de uiteindelijke gunning van de bouw nog moest goedkeuren en VVD, D66 en SP wilden in het voorstel opnemen dat korfbalvereniging Thrianta al een nieuwe locatie krijgt tijdens de bouw van de ijsbaan/zwembad.

De meerderheid van de raad nam genoegen met toezeggingen die wethouder Erwin Slomp twee weken geleden al had gedaan en donderdagavond nog een keer herhaalde. ‘Wij zijn bezig met het afmaken het Bentinckspark. Daarin is plaats voor korfbal, honkbal en hockey. De inhoud is daarbij belangrijk, maar de korfballers kunnen straks altijd blijven korfballen, al is het op een tijdelijke locatie’, aldus Slomp.

Ook over de financiën was de wethouder weer duidelijk. ‘Bij de aanbesteding wordt als ontbindende voorwaarde opgenomen dat de financiën er moeten zijn. Wanneer dat niet zo is, komen wij terug naar de raad en mag de raad het besluit nemen.’

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.