abonneer nu
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
Iedereen heeft wel een verhaal. Dat blijkt wel uit de rubriek De buren v...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Hoogeveen

OM in hoger beroep in zaak Wulff

Geplaatst op donderdag 9 augustus 2018 12:58
  • © Pixabay

pinterestmail

Hoogeveen - Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep in de zaak Kasper Wulff. De 43-jarige Hoogevener werd in december 2016 doodgereden door een 52-jarige man uit Elim. De weduwe en haar familie zijn opgelucht.

De Elimmer man werd afgelopen dinsdag veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden en een voorwaardelijk rijontzegging van één jaar. 

De rechter gaf een lagere straf dan de eis van het Openbaar Ministerie. Dat eiste twee weken geleden één jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De rechtbank noemt het niet passend dat de man, twintig maanden na de dodelijke aanrijding, nog de cel in moet. En waar het OM uitging van zeer onvoorzichtig rijgedrag vindt de rechtbank dat de Elimmer 'aanmerkelijk onvoorzichtig' gereden heeft. Dat is juridisch gezien een lichter vergrijp.

Dinsdag reageerde de weduwe erg teleurgesteld op de beslissing van de rechtbank. 'Woede, frustratie en ongeloof. Je kan dus met alcohol op achter het stuur stappen, met hoge snelheid langs een ongevalrijden en daar vervolgens iemand doodrijden en wat krijg je 180 uur taakstraf?'


 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.