abonneer nu
dossiers
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
Iedereen heeft wel een verhaal. Dat blijkt wel uit de rubriek De buren v...
De 49-jarige Marcel Hoogerbrugge werd woensdag 20 december 2017 in zijn ...
Lees hier alles over de overval op Chinees-Indisch restaurant Lotus op d...
Hoogeveen

Nieuweroords radiostation blijft niet onopgemerkt in Hilversum

Geplaatst op Friday 17 August 2018 12:27
  • Blije gezichten bij Olympia Radio. © Gerard de Haan

pinterestmail

Nieuweroord - In Jeroen van Inkel’s ochtendshow ‘Je Dag is Goed’ (NPO Radio 5) zijn donderdag de nominaties voor de Online Radio Awards 2018 bekendgemaakt.

De awards zijn een initiatief van de stichting verenigde-Online Radiostations (v-OR) en mediaplatform Spreekbuis.nl, waarbij voor het eerst in de Nederlandse radiogeschiedenis prijzen worden uitgereikt voor ‘internet only’ radiomakers en podcasters. In de stemperiode heeft het publiek ruim 15.000 maal gestemd op hun favoriete online station, podcast en presentator.

Tussen de vele grote namen uit het radiolandschap, staat verrassend genoeg radiostation Olympia Radio uit Nieuweroord. Stichting Olympia Radio bestaat uit een groep Drentse radioamateurs die vroeger illegaal plaatjes draaiden. Na het oplopen van de boetes tot 45.000 euro voor het illegaal uitzenden op de FM band, heeft Olympia Radio de stap naar het internet gemaakt. Hiervoor is een stichting in het leven geroepen die zich inzet voor het behoud van oude Nederlandstalige muziek. Nu, vier jaar na de start van Olympia Radio, is het station uitgegroeid tot de grootste online radiozender in zijn genre. En dat succes is in Hilversum niet onopgemerkt gebleven.

Andere genomineerden

Na vele concurrenten achter zich te hebben gelaten, neemt Olympia Radio het op tegen Soulshow Radio (onderdeel van Radio Veronica), KX Radio (onderdeel van NPO 3FM), XM Radio (onderdeel van Talpa) en Grand Prix Radio (Formule 1-commentator Olav Mol en Veronica-DJ Alexander Steven). Uit de bovenstaande genomineerden kiest de jury de uiteindelijke winnaar.

De jury van de Online Radio Awards 2018 bestaat uit: Erik de Zwart (voorzitter Stichting Top 40 en mediaondernemer), Adam Curry (mediaondernemer), Pierre Papa (radiocoach), Richard Otto (Tens Media/uitgever van Spreekbuis.nl), Peter Contant (Max Magazine/ GOOISCH…als lifestyle/ voorzitter v-OR) en Isabelle Brinkman (stationvoice RTL/ voormalig dj/vj 3FM en TMF).

Freddy Salomons, Jerrel Arkes en Gerard de Haan, oprichters van Stichting Olympia Radio: ‘We zijn enorm blij met deze nominatie. We hebben de afgelopen jaren keihard gewerkt aan het professionaliseren van ons station. We zijn inmiddels met bijna 60 dj’s, waarmee we 24 uur per dag, 7 dagen per week een grote variatie aan piratenmuziek uitzenden. We hebben op het juiste moment de stap naar online radio gemaakt. De afgelopen jaren is de populariteit van online radio sterk gestegen en Olympia Radio behoort daarbij inmiddels tot de grotere online radiostations van Nederland.’

Hoogstaand

Peter Contant, voorzitter verenigde-Online Radiostations: ‘Het is duidelijk dat deze verkiezing bij velen leeft. Ook uit de reacties die we gekregen hebben blijkt een groot enthousiasme voor online radio en podcasten. Alle genomineerden hebben op hun specifieke terrein grote kwaliteiten. Die zijn herkend door het publiek. Het inspireert de jury om de komende weken een definitieve keuze te maken wie de winnaars worden.’

Richard Otto (uitgever Spreekbuis.nl): ‘De genomineerde online stations, podcasts en presentatoren laten goed zien hoe hoogstaand en divers het online radio- en podcast landschap is. Voor de jury wacht de zware taak om hier per categorie de winnaar uit te kiezen.’

Cross Media Café

Op dinsdag 4 september om 17.00 uur worden tijdens Dutch Media Week de winnaars van de Online Radio Awards bekendgemaakt in het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Voorafgaand aan de Awardshow wordt er een Cross Media Café over online radio en podcasting georganiseerd met sprekers als Annick van der Leeuw (BNR), Lindsay Mossink (Nu.nl) Herbert Codée (De Radio Podcast/ EO) en Wilbert Mutsaers (Spotify). De presentatie van de Online Radio Awards is in handen van Erik de Zwart.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.