abonneer nu
 
...
dossiers
In Luchtpost vertelt Gerrit Boxem elke week een bijzonder luchtvaartverh...
Vind hier alle artikelen over de Open Bedrijvendag in Hoogeveen.
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
...
...
Hoogeveen

‘t Anker begint met Strunen

Geplaatst op vrijdag 14 september 2018 09:11
  • De fietsen zijn het bewijs: drukte bij ‘t Anker. © Jan de Vries

mail

Hollandscheveld - Het nieuwe seizoen van dorpscentrum ‘t Anker start vrijdag 21 september voor de derde keer met Strunen in tweiduuster. Strunen in tweiduuster is een wandeling van ongeveer 7 kilometer door een duistere omgeving waar de deelnemers onderweg worden verrast met tal van interessante optredens en belevenissen.

Op elf plekken onderweg worden de wandelaars vermaakt en kan even worden stilgestaan om van de optredens te genieten. De start en finish zijn bij ‘t Anker aan de Otto Zomerweg. Bij de start krijgen de deelnemers allemaal gratis koffie of thee en na de wandeling wacht hen bij binnenkomst als afsluiting nog een gezellige muzikale verrassing en kan men nog even nagenieten van de tocht.

MEER OVER DIT ONDERWERP

Zaklamp meenemen

Starten is mogelijk van 19.30 uur tot 19.45 uur. Omdat de wandeling deels door een duistere omgeving gaat is het raadzaam een zaklamp mee te nemen. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Stunen in tweiduuster is inmiddels de traditionale start van het seizoen van ‘t Anker geworden. De evenementencommissie van het dorpshuis is er in geslaagd om voor het komende seizoen weer een aantrekkelijk programma te presenteren met een royaal aanbod aan cursussen, workshops, diverse activiteiten en voorstellingen. Meer dan dertig vrijwillige ‘postbodes’, hebben er vorige week voor gezorgd dat het programmaboekje van het seizoen 2018-2019 weer bij iedereen in het dorp op de mat is gevallen. Het bestuur van ’t Anker is heel erg ingenomen met zoveel medewerking. Het meer dan 50 pagina’s tellende programmaboekje behelst een aanbod van bijna 40 cursussen en workshops en ook nog eens een aantal voorstellingen. De cursussen en workshops variëren van fotografie, werken met de computer of smartphone, fotobewerking, schilderen, quilten, sieraden maken tot het schrijven van persberichten. Teveel om op te noemen, maar dat is ook overbodig, want daarvoor is nou precies het programmaboekje gemaakt en verspreid. De successen van voorgaande jaren worden opnieuw aangeboden en daarnaast is er een aantal nieuwe activiteiten in het boekje opgenomen.

Voorstellingen

Wegens succes zijn geprolongeerd de voorstellingen van The Old Times Skifflers, Harm en Roelof, Ben Steneker en de Buttbugs uit eigen dorp. Evenzeer geldt prolongatie voor de Drentse Avond met muziek van Vleems & Luchies, verhalen van en gepresenteerd door schrijver Jan Veensta en toneel van de Rederijkerskamer uit Borger. De zondagmiddagen met . . . . steeds andere musici zijn voor veel mensen een begrip geworden en komen daarom uiteraard in het komende seizoen weer terug. Maar ook komt plaatsgenoot Mark Tuit een lezing houden over Voorjaarsvogels. De toneelvereniging VIP staat op de planken met Amor richt zijn pijlen zelf.

De evenementencommissie heeft één advies: zorg dat je er op tijd bij bent met het aanmelden, want vorig jaar moest een aantal belangstellenden teleurgesteld worden omdat sommige cursussen of workshops waren volgeboekt of de kaartjes voor een voorstelling waren uitverkocht.

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...