abonneer nu
 
...
dossiers
In Luchtpost vertelt Gerrit Boxem elke week een bijzonder luchtvaartverh...
Vind hier alle artikelen over de Open Bedrijvendag in Hoogeveen.
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
...
...
Hoogeveen

Thuishulp verduisterde bijna 80.000 euro van bejaarde Hoogeveense

Geplaatst op donderdag 13 september 2018 19:17
  • Rechtbank Assen. © Youri Bakker

mail

Assen / Hoogeveen - Voor het verduisteren van bijna 80.000 euro van een bejaarde vrouw in Hoogeveen moet een 47-jarige vrouw uit Ter Apel als straf 160 uur werken.

De vrouw werkte als thuishulp bij de Hoogeveense, toen vanaf juni 2014 tot maart 2015 geld verdween van de rekening van de bejaarde vrouw.

De straf is lager dan de geëiste zes maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie verdacht de vrouw ook van het vervalsen van bankoverschrijvingen. Dit vond de rechtbank onvoldoende bewezen. Op betaalopdrachten stonden weliswaar twee verschillende handschriften, maar dat wil niet zeggen dat de vrouw de opdrachten vervalste, meende de rechter.

Nichtje

Het nichtje van het slachtoffer ontdekte de diefstal toen zij als bewindvoerster de financiën van de bejaarde vrouw regelde. Zij stapte naar de politie. De thuishulp woonde destijds in Elim en werd per direct ontslagen.

Overleden

Het slachtoffer kon vanwege vergeetachtigheid niet worden gehoord. Inmiddels is zij overleden. Het duurde drie jaar voordat de zaak werd behandeld. Dit kwam doordat de vrouw zelf niet verscheen op zitting. 

Zwijgen

Toen de vrouw twee weken uiteindelijk wel verscheen, beriep zij zich op haar zwijgrecht. De burgerlijke rechter heeft in tussentijd beslist dat de vrouw het verdwenen geld moet terugbetalen.

Geen cel

De Ter Apelse is inmiddels begonnen met het terugbetalen aan de erfgenamen. Ook om die reden en het feit dat het een oude straf betreft, vond de rechter het niet nodig om de vrouw alsnog naar de gevangenis te sturen. (ADP)

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...