abonneer nu
 
...
dossiers
In Luchtpost vertelt Gerrit Boxem elke week een bijzonder luchtvaartverh...
Vind hier alle artikelen over de Open Bedrijvendag in Hoogeveen.
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
...
...
Hoogeveen

College wil zonneparken vergunning verlenen

Geplaatst op vrijdag 14 september 2018 13:53
  • © pixabay

mail

Hoogeveen - Het college van burgemeester en wethouders staat positief tegenover de aanvragen van vijf zonneparken. Zoals eerder afgesproken met de raad, legt het college deze aanvragen voor advies voor aan de gemeenteraad.

Donderdag 20 september informeert het college de gemeenteraad over deze standpunten en volgt een debat. Een week later, op donderdag 27 september, adviseert de gemeenteraad het college om de vergunningen wel of niet te verlenen. Er zijn zienswijzen ingediend tegen de komst van de zonneparken. Het college heeft deze zienswijzen en alle andere aspecten zorgvuldig beoordeeld en een totaalafweging gemaakt.

Wethouder Erik Giethoorn: ‘We hebben alle belangen zorgvuldig afgewogen. Zowel het belang van de direct omwonenden, als de meerwaarde voor de nabije omgeving en het dorp.’ Op basis hiervan heeft het college het voornemen om voor deze vijf zonneparken vergunningen te verlenen.

Het gaat om de volgende locaties:

- Zwartewater 12 in Pesse;

- Coevorderstraatweg in Noordscheschut;

- Het Oosterveld 2 in Hoogeveen;

- Gijsselterweg in Fluitenberg;

- Fluitenbergseweg 28 in Fluitenberg;

De totale oppervlakte van alle parken bij elkaar is ongeveer 110 hectare. Wethouder Gert Vos: ‘De gemeente Hoogeveen wil in 2040 klimaatneutraal zijn. Om dat te halen, moeten we forse stappen zetten. Deze zonneparken helpen daar enorm bij. Door deze zonneparken dragen we niet alleen bij aan onze eigen toekomst, maar ook aan die van onze kinderen en kleinkinderen.’

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...