abonneer nu
dossiers
Het centrum staat 29 april voor de derde keer in het teken van Modestad ...
Bijzondere hobby's, iedereen doet wel wat leuks. De Hoogeveensche Couran...
Iedereen heeft wel een verhaal. Dat blijkt wel uit de rubriek De buren v...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Hoogeveen

Aan de lippen van Pim Ras

Geplaatst op vrijdag 12 oktober 2018 13:49
  • Pim Ras, met achter hem een van zijn foto’s die bij vrijwel iedere Nederlander op het netvlies gebrand staat. © André Weima

pinterestmail

Hoogeveen - Het werd een leerzame avond voor de aanwezige fotografieliefhebbers in de Oosterkerk dinsdagavond. Meermaals onderscheiden sportfotograaf Pim Ras hield een lezing over zijn werk. Hij was daar op uitnodiging van de Fotogroep Hoogeveen.

Het werd een inspirerende avond waarin Pim diverse (reeds onderscheiden) foto’s liet zien die inmiddels bij vrijwel iedere Nederlander op het netvlies gebrand zijn. Zoals bijvoorbeeld de reactie van Dennis Bergkamp nadat hij zijn alles beslissende doelpunt had gescoord. Of de ‘snoekduik’ van Van Persi (zie foto).

Plan achter elke foto

Uit de verhalen van Pim blijkt dat deze foto’s niet zomaar tot stand komen maar dat er vaak een heel denkproces en plan aan vooraf gaat. Alhoewel er soms ook een dosis geluk bij komt kijken. Na afloop bestond er de mogelijkheid om een gesigneerd fotoboek van de sportfotograaf aan te schaffen en was er ruim gelegenheid om vragen te stellen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.