abonneer nu
dossiers
De Hoofdstraat in Hoogeveen wordt de komende tijd aangepakt. Lees in dit...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Bijzondere hobby's, iedereen doet wel wat leuks. De Hoogeveensche Couran...
De Cascaderun is de jaarlijkse hardloopwedstrijd in Hoogeveen.
Hoogeveen

Nog altijd actieve Aaldert en Gretha Mol vieren diamanten huwelijk

Geplaatst op donderdag 8 november 2018 10:49
  • Het stralende diamanten bruidspaar. © André Weima

  • Wethouder Gert Vos bracht namens de gemeente Hoogeveen de felicitaties over. © André Weima

pinterestmail

Hoogeveen - Feest in Huize Mol-Jonker. Het echtpaar, dat tegenwoordig in Hoogeveen woont, was woensdag 60 jaar getrouwd en werd onder andere gefeliciteerd door wethouder Gert Vos.

Aaldert Mol (84) uit Elim en Gretha (Zusse) Jonker (82) uit Hollandscheveld gaven elkaar 60 jaar geleden op 7 november het ja-woord. In de eerste jaren van hun huwelijk woonden ze bij de ouders van Gretha aan het Rechtuit. Later verhuisden ze naar de Coevorderstraatweg (nu De Vos van Steenwijklaan) waar hun eerste zoon Henry geboren werd. Aaldert was in die tijd werkzaam als veehandelaar.

Terreinmeester

Later werd Aaldert een baan bij de Gemeente Hoogeveen aangeboden als terreinmeester van de Hoogeveense sportvelden. Ze verhuisden daardoor naar de Verzetsbuurt, waar hun tweede zoon Edwin en hun dochter Anita werden geboren. Het echtpaar woont, na twee keer te zijn verhuisd, nog steeds zelfstandig in de Verzetsbuurt. Aaldert heeft 27 jaar bij de Gemeente Hoogeveen gewerkt terwijl Gretha voor het huishouden en de kinderen zorgde.

Altijd bezig

De ‘Mollen’ waren altijd actief en bezig, Aaldert deed veel met de kinderen en fietste graag, terwijl Gretha vele jaren vrijwilligster is geweest in verschillende buurtcommissies. Daarnaast speelt ze vele jaren mandoline bij Muziekvereniging De Klimroos in Hollandscheveld, waarvan haar vader de oprichter was. Ze gebruiken de auto nog steeds voor korte ritten naar de kinderen en voor de wekelijkse boodschappen. Aaldert en Gretha hebben zes kleinkinderen en het eerste achterkleinkind is op komst.

Woensdag heeft het jubilerende echtpaar samen met kinderen, kleinkinderen en vrienden hun huwelijksfeest gevierd in huiselijke kring. Binnenkort volgt nog een weekendje weg met kinderen en kleinkinderen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.