abonneer nu
dossiers
Iedereen heeft wel een verhaal. Dat blijkt wel uit de rubriek De buren v...
De 49-jarige Marcel Hoogerbrugge werd woensdag 20 december 2017 in zijn ...
Lees hier alles over de overval op Chinees-Indisch restaurant Lotus op d...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
Hoogeveen

Collegium Vocale viert 10-jarig bestaan

Geplaatst op Monday 12 November 2018 10:03
  • Collegium Vocale Bachconcert in de Hoofdstraatkerk o.l.v. Roelof Bosma. © André Weima

pinterestmail

Hoogeveen - Collegium Vocale pakte zaterdagavond groots uit tijdens het jubileumconcert dat werd gehouden in de Hoofdstraatkerk.

Deze keer was gekozen voor een uitgebreider programma met een extra groot orkest. Wat betekende dat er deze keer tijdens het optreden een pauze werd ingelast, maar ook dat er veel meer keuze was in liederen van Bach om te spelen. De avond begon met de wat zwaardere stukken en de muziek werd naar het einde toe feestelijker. Het projectkoor werd bijgestaan door de solisten (sopraan) Elizabeth Kooy, countertenor David Cohen, tenor Aart Mateboer en bas/bariton Jan Kruisselbrink. Een genot om naar te luisteren. Zeker omdat de solisten ook samen met het koor zongen. Dirigent Roelof Bosma zei hier vooraf over: ‘Het is niet vanzelfsprekend dat een solist ook met het koor zingt. Niet iedereen wil dat. Voor de koorleden is het extra bijzonder. De solisten nemen de zangers mee en tillen de muziek zo naar een nog hoger niveau.’

Zo ook deze avond. Als klap op de vuurpijl werd Roelof Bosma geridderd.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.