abonneer nu
dossiers
De 8-jarige Sharleyne valt op 8 juni 2015 van flat de Arend in Hoogeveen...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
De Cascaderun is de jaarlijkse hardloopwedstrijd in Hoogeveen.
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Hoogeveen

Wethouder Giethoorn belooft: 'Binnenkort bijeenkomst voor bewoners Krakeel'

Geplaatst op donderdag 22 november 2018 21:05
pinterestmail

Hoogeveen – Geplande woningbouw in Krakeel zorgt voor tweespalt in de wijk. Dat was voor de PvdA Hoogeveen reden om donderdagavond vragen hierover te stellen in de gemeenteraad.

In eerste instantie zou de woningbouw plaatsvinden nabij het pierenbad, maar na kritiek uit de buurt werd uitgeweken naar een braakliggend terrein aan de Atlaslaan. Maar dit laatste plan zorgt weer voor ophef bij een andere groep bewoners. 

Toezegging

Fractievoorzitter Inge Oosting wilde van wethouder Erik Giethoorn onder meer weten of er op korte termijn een bijeenkomst voor alle betrokkenen wordt gehouden, nadat voor twee eerdere bijeenkomsten niet iedereen zou zijn uitgenodigd. Tot Oostings tevredenheid deed de wethouder die toezegging. Wanneer die bijeenkomst plaatsvindt, is nog niet bekend, ‘maar het gaat geen maanden duren’, beloofde Giethoorn. ‘Wij willen echter eerst alles op een rijtje hebben en in gesprek met WVG Ontwikkeling.’

Geen oplossing voor iedereen

Op de vraag of hij ook bereid is naar alternatieven te kijken, antwoordde hij: ‘Dat kan ik niet garanderen. Er zal geen oplossing gevonden kunnen worden voor álle bewoners.’ Giethoorn verklaarde daarbij bovendien het belangrijk te vinden zich te houden aan afspraken die zijn gemaakt met WVG Ontwikkeling, die miljoenen in de Hoogeveense wijk heeft geïnvesteerd.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.